Triatlon Brugge Team herdenkt overleden ploegmakker met triatlon

© DDM
Redactie KW

Eind april verongelukte triatleet Kenneth Neyt tijdens een verkeersongeval in Markegem. Zijn club organiseert nu als aandenken een wedstrijd die de naam van hun overleden makker draagt. “We wilden iets organiseren waar zijn naam aan verbonden blijft.”

Een tragisch ongeval maakte eind april een abrupt einde aan het leven van triatleet Kenneth Neyt (40). Toen hij tijdens een trainingstocht een kruispunt overstak, werd hij gegrepen door een wagen waarna hij tegen de voorruit smakte en op het asfalt terechtkwam. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar de Bruggeling overleed aan zijn verwondingen kort na zijn aankomst in het ziekenhuis. Hij had net beslist zijn carrière af te bouwen, maar wou nog één keer schitteren op het Belgisch Kampioenschap triatlon voor teams in mei.

Onlangs hadden we nog een barbeque en dan komen al vlug herinneringen aan Kenneth naar boven

De leden van Triatlon Brugge Team, zijn ploeg waarmee hij het kampioenschap wou afwerken, reageerden dan ook verslagen toen ze het vreselijke nieuws vernamen. Als eerbetoon aan hun overleden ploegmakker organiseert Triatlon Brugge Team op 10 september voor de eerste keer de Memorial Kenneth Neyt. Een sprinttriatlon voor beloften en volwassenen die gelijktijdig plaatsvindt met de kids- en jeugdtriatlon. “In onze groep wordt nog heel veel over Kenneth gepraat“, zegt zijn trainer Gino Minnebo. “Onlangs hadden we nog een barbeque en dan komen al vlug herinneringen aan Kenneth naar boven. Velen onder ons, waaronder ikzelf, hebben de klap nog helemaal niet verwerkt. We kwamen dan ook op het idee om iets te organiseren waar zijn naam aan verbonden blijft.”

Memorialrit

Zo wordt op 30 september ook een memorialrit georganiseerd naar de plaats van het ongeval waar een klein woordje zal gezegd worden ter herdenking en vindt naast de jaarlijkse jeugdtriatlon voortaan ook een sprinttriatlon Kenneth Neyt plaats. “Omdat we dit wat later op het seizoen aankondigden, zijn momenteel nog heel wat startplaatsen beschikbaar. We willen bij deze dan ook iedereen uitnodigen om zich in te schrijven zodat we een groot deelnemersveld kunnen ontvangen en onze overleden makker op een gepaste manier kunnen herdenken.” Inschrijven kan op de website van Triatlon Brugge Team.

(DDM)