Triatleet Kenneth Vandendriessche moet opgeven na valpartij in Cannes

16/04/17 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:15

De Duitse triatlontopper Sebastian Kienle won de vierde editie van de internationale triatlonwedstrijd in Cannes. Kenneth Vandendriessche uit Ruddervoorde kwam ten val bij het fietsen en moest opgeven.

Triatleet Kenneth Vandendriessche moet opgeven na valpartij in Cannes

Tijdens het fietsen ging het fout voor Kenneth Vandendriessche. © Foto Itzu/James Mitchell

Sebastian Kienle, die in 2014 de Ironman van Hawaï won, was in Cannes de sterkste na 3u.53'33". Hij haalde het ruim voor het Franse duo Léo Bergère (3u.59'36") en Etienne Diemunsch (4u.00'42"). Op de zesde plaats was Bart Aernouts (4u.05'25") de beste Belg.

Voor Kenneth Vandendriessche (26) uit Ruddervoorde was de wedstrijd in Cannes zijn eerste triatlon als profatleet van het Itzu-team, onder leiding van coach Luc Van Lierde. In Krant van West-Vlaanderen blikte hij deze week hoopvol vooruit. "De ondersteuning vanuit de ploeg is zoals ik gehoopt had, nu is het aan mij om te presteren. Uit testen kunnen we al afleiden hoe goed ik momenteel ben. Die testen waren veelbelovend, maar natuurlijk moet het er nu nog in wedstrijden uitkomen. Liever de primus in wedstrijden dan de primus in testen. Maar als het allebei kan, waarom niet hé?" (lacht)

Het liep echter helemaal anders dan verhoopt. Kenneth had na het fietsen 4'30" achterstand op de leider en volgde op 40 seconden van Aernouts. Aangezien de Ruddervoordse triatleet tot voor kort vooral schitterde in duatlons is het niet ongebruikelijk dat hij bij het fietsen zijn inhaalrace start. Tijdens die inhaalbeweging liep het echter fout in Cannes, na amper dertig kilometer kwam Kenneth ten val. De triatleet moest de strijd staken met een knieblessure, al is het nog onduidelijk hoe erg die precies is. Op 29 april zou Kenneth ook zijn titel verdedigen in de Volcano Triathlon in Lanzarote, maar die deelname lijkt nu plots onzeker.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!