Traditionele shakedown trapt rallyweekend in Tielt af

De shakedown is het ideale moment om de laatste afstellingen aan de wagen te doen. © WM
Redactie KW

De 45ste TAC Rally in Tielt ging woensdagavond van start. Tijdens de traditionele shakedown waagden 47 teams zich op het parcours van KP De Ratte.

De shakedown, die verreden werd tussen 19 en 22 uur, is het ideale moment om de laatste afstellingen aan de wagen te doen, opnieuw ervaring op te doen met rijden in het donker of buiten wedstrijd kennis te maken met het typische gladde asfalt dat kenmerkend is voor de Tieltse Rally.

KP De Ratte werd door de meeste equipes zonder echte problemen afgewerkt, al viel er hier en daar wel een schuiver te noteren, gelukkig telkens zonder echt veel schade. Tijdens de verschillende doortochten viel de motivatie en agressieve rijstijl van regerend Belgisch kampioen Vincent Verschueren op, waarmee onmiddellijk duidelijk werd dat de Oost-Vlaming – momenteel derde in het klassement – zaterdag duidelijk aast op de hoogste podiumtrede.

Verder werden ook de doortochten van onder andere Brecht Doorne, Robin Maes, Bert Coene, Steve Bécaert, Bert Cornelis of de spectaculaire Porsche van het duo Abbring-Vandeputte zeker gewaardeerd door het opgekomen publiek.

(WM)