Torhoutenaar Kris Coddens wordt knap vierde in Xterra Zuid-Afrika

Kris Coddens werd knap vierde. © foto AD
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Xterra Zuid-Afrika was de opener van het internationale offroad triatloncircuit. Kris Coddens toonde meteen zijn goede vorm en werd vierde. De overwinning was voor olympiër Richard Murray.

LO-leerkracht Kris Coddens (35) kon dankzij de krokusvakantie voor het eerst deelnamen aan Xterra Zuid-Afrika, maar rekende vooraf niet op de overwinning. In Grabouw kregen de deelnemers een uniek parcours voorgeschoteld, want de regio werd recent geteisterd door bosbranden. “Het lijkt wel een maanlandschap”, wist Kris Coddens vooraf.

Coddens blikte in De Weekbode Torhout vooruit op de wedstrijd en bleek een uitstekende voorspeller. Hij zag Richard Murray als favoriet voor Bradley Weiss en beide Zuid-Afrikanen namen in hun thuisland ook effectief de eerste plaatsen in. De derde stek was voor Stuart Marais, ook al een Zuid-Afrikaanse triatlontopper, Coddens volgde net geen zeven minuten later als vierde en eerste buitenlander.

“Met de vierde plaats ben ik best tevreden, want het was een prachtige wedstrijd”, reageert Coddens vanuit Zuid-Afrika. “Voor mijn doen heb ik behoorlijk goed gezwommen, maar ik kwam niet meteen in mijn ritme op de fiets. Een beetje later begon dat beter te lukken en het was enorm genieten op dit prachtig fietsparcours. Het lopen was dan nog twaalf kilometer, dat was ideaal voor mij. Ik denk dat ik als negende begon te lopen en dan heb ik nog een paar mannen kunnen inhalen. Ik heb serieus hard moeten doorduwen om die vierde plaats te behouden, want nummer vijf bleef aanklampen. Ik denk dat het podium iets te ver weg was vandaag, maar voor het begin van het seizoen vind ik dit een mooie prestatie.”

(AD – foto AD)