Torhoutenaar Kris Coddens wint de allereerste editie van Xterra Belgium

11/06/16 om 19:54 - Bijgewerkt om 20:05

De 35-jarige Torhoutenaar gold als een van de topfavorieten en haalde het voor de Nieuw-Zeelander Sam Osborne en de Fransman Francois Caroline.

Torhoutenaar Kris Coddens wint de allereerste editie van Xterra Belgium

De Torhoutse LO-leerkracht Kris Coddens was vorig jaar de allereerste Belg ooit die een manche won in het internationale Xterra-circuit, waarin de triatleten steeds een offroadparcours voorgeschoteld krijgen. Op 21 juni 2015 won Coddens Xterra Griekenland en op 12 september voegde hij ook Xterra Denemarken toe aan zijn palmares. In 2016 werd voor het eerst ook een Xterra-wedstrijd in België afgewerkt, meer bepaald in Namen. Coddens maakte er meteen een hoofddoel van en kreeg ook gunstige omstandigheden aangeboden. Het zwemgedeelte in Namen werd namelijk afgeschaft door de overvloedige regenval, zeker geen nadeel voor ex-duatleet Coddens. Na deze aanpassing bestond de wedstrijd uit 4 kilometer lopen, 32 kilometer mountainbiken en daarna opnieuw 9 kilometer offroad lopen.

Kris Coddens bewees twee weken geleden al dat de vorm goed zat met een duidelijke overwinning in de Haventriatlon in Zeebrugge. Die goede vorm kon hij ook zaterdagmiddag bevestigen tegenover de internationale concurrentie in Namen. Coddens fietste en liep solo naar de overwinning en haalde het in 2u.33'19". De Nieuw-Zeelander Sam Osborne werd tweede na 2u.34'36" en de Fransman Francois Carloni finishte na 2u.38'02" als derde.

(AD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!