Topscore voor Fay Vanden Nest op Vlaams kampioenschap Gymnastiek

Niki Delporte en Fay Vanden Nest kenden een sterk seizoenseinde. © DD
Redactie KW

Afgelopen zaterdag werd het wedstrijdseizoen van Toestelturnen Meisjes afgesloten in Mariakerke met het Vlaams Kampioenschap C-niveau.

In de namiddag behaalde Fay Vanden Nest (C13) namens Vaste Vuist Lauwe een topscore van 50.400 punten en werd zo knap 9e op 29 deelnemers. ‘s Avonds was het de beurt aan Niki Delporte (C17). Ook Niki turnde een knappe wedstrijd en behaald mooie scores op brug, balk en grond. De 3e plaats lag binnen handbereik. Het laatste toestel, sprong, was beslissend. Tijdens de opwarming ging het echter fout. Ze maakte een lelijke val en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Gelukkig kon ze dezelfde avond terug naar huis. Hoe vreugde en verdriet dicht bij elkaar kunnen liggen.

Headcoach toestelturnen dames Shana Dezwarte toonde zich tevreden. “Een dikke proficiat aan alle meisjes voor het afgelopen wedstrijdseizoen. Nu kunnen we terug volop beginnen trainen om het volgend jaar nog mooier te maken! Ook een pluim voor de trainers en juryleden, want zonder hen is dit allemaal niet mogelijk.”

(DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier