Topman McLaren spreekt vertrouwen uit in Stoffel Vandoorne

11/07/17 om 10:11 - Bijgewerkt om 10:09

Stoffel Vandoorne kan (nog) geen spraakmakende resultaten voorleggen in zijn eerste seizoen bij McLaren, maar daar zal hij niet op worden afgerekend. Dat laat toch alvast Zak Brown, de 'executive director' van de F1-renstal, verstaan in een gesprek met Sky Sports.

Topman McLaren spreekt vertrouwen uit in Stoffel Vandoorne

© REUTERS

Vandoorne begon met hoge verwachtingen aan zijn eerste volledige seizoen in de koningsklasse van de autosport. Maar mede en vooral door de teleurstellende Hondamotor in de McLaren kon de West-Vlaming nog geen uitslagen rijden. Een twaalfde plaats in Azerbeidzjan en Oostenrijk is zijn beste resultaat tot dusver. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, de Spaanse teamgenoot van Vandoorne, moet na negen GP's tevreden zijn met twee WK-puntjes, na een negende plaats in Azerbeidzjan.

Toekomstig wereldkampioen

Zak Brown laat tegenover Sky Sports optekenen dat Alonso "beter gewapend is om met de huidige problemen om te gaan". "Maar dat is volkomen logisch, aangezien hij veel meer ervaring heeft", klinkt het. "Stoffel bevindt zich in een moeilijke situatie, met Fernando als ploegmaat en een duidelijk onder de verwachtingen presterende wagen. Niettemin zijn we nog altijd heel blij dat hij in onze rangen vertoeft. Hij zal volgend seizoen dus onze rijder zijn. We menen nog altijd dat hij een toekomstig wereldkampioen is."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!