Tom Vanslambrouck wint Torhoutse Kermisloop

Achteraan winnaar Tom Vanslambrouck, vooraan Pieter Vanroose (derde) en wat verscholen Jimmy Bultinck (tweede). © Foto JS
Johan Sabbe

De achttiende Torhoutse Kermisloop, een organisatie door de plaatselijke club Road Runners, werd zaterdag gewonnen door Tom Vanslambrouck uit Zerkegem. Hij haalde het vóór Jimmy Bultinck uit Aartrijke en Pieter Vanroose uit Woumen.

Met 223 deelnemers aan de start hadden de organisatoren ruim honderd atleten minder te gast dan vorig jaar. Het zonnige verlengde weekend en de korte opeenvolging van stratenlopen lagen aan de basis van die terugval. Maar niet getreurd : de Torhoutse Kermisloop verliep perfect en wie erbij was, genoot van het prachtige parcours doorheen het kasteeldomein d’Aertrycke.

Thomas Dekeyser en Charline Vanneste

Winnaar Tom Vanslambrouck legde de 11,8 km, verdeeld over twee ronden, af in 38’52” of 18,6 km per uur. Jimmy Bultinck had tien seconden achterstand en Pieter Vanroose ruim een minuut.

De juniores en de dames dienden maar één ronde van 5,9 km te lopen. Bij de juniores stond er geen maat op Thomas Dekeyser uit Koekelare. Hij won in 18’59” vóór Axel Kerremans (20’08”) en Mats Compernolle (20’32”). Bij de dames was Charline Vanneste uit Meulebeke de sterkste (21’04”) vóór Evy Pieters uit Eernegem (21’21”) en Lynn Dekeyser uit Koekelare (22’48”).

Ook de Torhoutse burgemeester Kristof Audenaert en eerste schepen Lieselotte Denolf liepen mee. Puur voor de fun.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier