Tom Vanslambrouck en Nathalie Pluvier winnen Walle-loop in Zerkegem

10/06/17 om 20:33 - Bijgewerkt om 20:32

Deze namiddag vond de vijfde editie van de Walle-loop plaats onder een stralend blauwe hemel en bij zo'n 27 graden. De wedstrijd werd georganiseerd door vzw Wallestekkers in samenwerking met VKSO Zerkegem en het gemeentebestuur van Jabbeke. De organisatoren toonden zich tevreden over de opkomst.

Tom Vanslambrouck en Nathalie Pluvier winnen Walle-loop in Zerkegem

Ondanks de hitte en heel wat andere wedstrijden in de omgeving, lokte de Walle-loop dit jaar meer dan 400 lopers naar Zerkegem. Tom Vanslambrouck (onderaan rechts) domineerde vanaf het begin van de wedstrijd. © (Foto OM)

Op de 6,6 km bij de heren kwam Jasper Missinne als eerste binnen met een tijd van 25'13''. Martijn Hosten finishte als tweede en liep het parcours in 26'04''. Jurgen Eeckeloo sloot de top drie af met een tijd van 27'04''. Op diezelfde 6,6 km was Emma Van Roy met een tijd van 29'33'' de snelste bij de dames. Els Inghelbrecht volgde met 30'37'' en Sara Amdouni eindigde derde met 36'05''.

Op de 10 km bij de heren kwam Tom Vanslambrouck als eerste binnen met een tijd van 35'25'', gevolgd door Jeroen Pollefeyt met 36'51''. Stijn Breye werd derde met 37'22''. Nathalie Pluvier was met een tijd van 41'19'' de snelste bij de dames. Elien Danneels werd tweede met 42'20'' en Tamara Vereecke finishte als derde met 43'10''.

Marathon in Torhout

Nathalie en Tom waren na afloop zeer tevreden met hun overwinning en ook de organisatoren waren blij dat er voor het eerst twee Zerkegemnaren wonnen op de 10 km. Nathalie had al van bij de start een goed gevoel over de wedstrijd. "Ik moest mezelf wat intomen omdat ik vrijdag de marathon in Torhout loop, maar dat was wel moeilijk omdat ik vandaag voor mijn eigen publiek liep en dat is toch altijd bijzonder." Tom won vandaag al voor de derde keer de Walle-loop. "Bij aankomst had ik zelfs nog wat over, maar met die warmte was dat net goed. Ook ik loop vrijdag in Torhout en hoop daar in de top vijf of toch zeker top tien te eindigen."

(OM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!