Tom Vanslambrouck de sterkste in zesde Milcobelrun

Redactie KW

“Rond de middag gaf de weermaker geen bemoedigende signalen: hagelstenen, sneeuw en water stonden op zijn weerkaart. En net op het moment dat de atleten van huis vertrokken. Gelukkig ging het over en stroomde de massa deelnemers toe”, lacht organisator Ignace Gruwier.

“Vorig jaar hadden we 735 sporters over de vloer. Nu vestigden we een nieuw record met een kleine 800 atleten. De prijzenkast van 15.000 euro en de 105 medewerkers die prachtwerk leverden, lokten de massa. Met Tom Vanslambrouck kregen we alvast een verrassende winnaar, wetende dat ook Davy Stieperaere tot de favorieten behoorde en onze plaatselijke atleten deden het ook super. Didier Verstraete werd tweede in zijn serie en negende algemeen, Cédric Callewaert werd als elfde afgevlagd. De behaalde plaatsen van onze atleten bevestigen dat de toppers hier present tekenden.”

“Ons bedrijf stimuleert eveneens het sporten en we kregen een 50-tal lopers van Milcobel-Ysco aan de start. Bij de dames werd Charline Vanneste primus, onze Laura Alleman werd schitterend vierde en eerste plaatselijke dame. Thomas Dekeyser won het joggen en Poelkapellenaar Robbe Seys werd de eerste plaatselijke atleet. Julie Voet won bij de dames en de eerste plaatselijke werd de Poelkapelse Suzanne Rooze”, besloot Ignace Gruwier. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier