Tom De Sutter opent nieuwe padelclub

Tom De Sutter (links) © GD
Redactie KW

Veel blije en lachende gezichten zaterdagavond bij de opening van de nieuwe Padelclub aan de Geralaan in Sint Kruis op de site van de Gulden Kamer.

Kosten noch moeite werden gespaard om de beoefenaars van deze nieuwe sport op hun wenken te bedienen. De club beschikt over zes dubbelvelden waarvan twee overdekt en een overdekt enkelveld.

Padel is een racketsport die gespeeld wordt met twee of vier spelers. Het is een mengeling van tennis en squash waarbij een bal over een net moet geklopt worden. Speciaal hierbij is dat er gebruik kan gemaakt worden van de vier wanden van het terrein om punten te scoren. De puntentelling is identiek als die in tennis en door de wanden blijft de bal veel langer in het spel en zijn de rally’s veel langer.

“In het zuiden van Europa is het razend populair en stilaan komen de clubs in Vlaanderen ook van de grond” vertelt Tom De Sutter, medevennoot van deze club. “Ik speelde het voor het eerst in Spanje en was meteen verkocht. Iedereen kan het spelen. Je hebt geen grote technische bagage nodig en de spelregels zijn eenvoudig. De basistechnieken zijn voor een weinig geoefende speler heel snel aan te leren. Een racket om padel te spelen is stukken goedkoper dan een tennisracket, voor een tiental euro’s ben je al vertrokken. Het is fun vanaf de eerste minuut” voegt hij er nog enthousiast aan toe.

De club is toegankelijk voor iedereen van september tot juni van 17 tot 23 uur tijdens de week. Tijdens de weekends zelfs vanaf 10 uur ‘s ochtends. In de schoolvakanties opent de club zelfs twee uur vroeger tijdens de week. Alle info is terug te vinden op hun website www.padelbrugge.be

(GD°

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier