Toestelturnsters te gast in Brugge voor Vlaams kampioenschap

Het Vlaams kampioenschap toestelturnen voor meisjes vond plaats in Brugge. © ACR
Redactie KW

Team Brugge, een samenwerking tussen Rust Roest Brugge en Turnclub Varsenare-Oostkamp, organiseerde in Assebroek het Vlaams kampioenschap toestelturnen voor meisjes.

Er namen zo’n tweehonderd jonge gymnasten uit een veertigtal verschillende clubs deel. Ze wisten zich via de provinciale voorrondes voor deze competitie te selecteren. De wedstrijden werden georganiseerd in het A-, B- en C-niveau en waren op hun beurt goed voor een selectie voor de Belgische kampioenschappen in A- en B- niveau op 26 en 27 mei in Izegem.

Op A-niveau -12 jaar was er in Brugge op het Vlaams kampioenschap allround een gouden medaille voor Lise Verhaeghe (Vaste Vuist Lauwe). Haar twee sprongen, een oefening op de brug, balk en grond waren goed voor een totaalscore van 41.550 punten. Ze eindigde hiermee voor Xanthe Meerschaert (Gym Izegem, 40.350 punten) en Alice Francoy (Vaste Vuist Lauwe, 40.250 punten).

Een zilveren medaille was er voor Chelsia Una Armandoboavida (A-niveau -10 jaar) van Turnkring Geluwe met een score van 67.100 punten. Charlotte Tant (Turnclub Varsenare-Oostkamp) eindigde hier als vierde net naast het podium.

Op B-niveau -10 jaar allround ging de Vlaamse titel naar Rani Goeman (TK Vlamertinge). Zij was goed voor 71.225 punten. Anaïs Franssen (Yzervast Heestert) eindigde op de derde plaats met 68.000 punten. Noa Vantomme (VV Lauwe) werd in B-11 jaar met 46.483 punten tweede voor Jana Ketels (Kon. Ieperse Turnkring) met 45.667 punten.

In B-12 jaar was Nel Vandorpe (Go4Gym Wevelgem) goed voor brons (42.983 punten). Charlotte Roest (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge) verzamelde in de categorie -14-15 jaar 41.850 punten bijeen, goed voor een zilveren medaille.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier