Timothy Baken 4 keer top op Snelheidsprijs in Oostende

© Picasa

De 39ste Snelheidsprijs werd afgelopen weekend bijgewoond door meer dan 8.000 motorfans.

Op het stratenparcours van de Vuurtorenwijk, kregen ze spanning en spektakel op twee wielen aangeboden OMS piloot en uitblinker van het weekend Timothy Baken, stond liefst vier keer op het hoogste schavotje. Zaterdag won hij al zijn eerste wedstrijd, OBC Supersport, en zondag demonstreerde de Sparky uit Koekelare zijn groot talent met drie overwinningen.

Timothy Baken was ongetwijfeld de grote ster van het weekend. Hij zette in zijn vier oefenritten, OBC Supersport en IRRC , telkens met indrukwekkend vertoon de beste tijd neer. Zelfs de sterke buitenlanders, Kreuz (D) en Cerveny (CZ) werden in de IRRC-races, van er bij de start af gereden. Op zondag pakte Baken nog drie keer uit met een sterke start en niemand kon hem nog terugpakken.

Motorpech

Snaaskerkenaar Enzo Mommerency, voor Oostende nog leider in de OBC Superbike tussenstand, was minder succesvol wegens motorpech. Zowel op zaterdag als op zondag liet de techniek en de mechaniek het afweten. Oostende werd dus een ontgoocheling voor Enzo!

De snelle Duitser, Didier Grams, die in de oefenritten geklopt werd door Fisette en Drieghe (OMS), demonstreerde op zondag zijn klasse door de tweede race OBC Superbike en Race 2 van het IRRC Superbike, met groot machtsvertoon, te winnen. In Race 2 IRRC nam Grams een slechte start maar hij rukte, tot grote bewondering van het enthousiaste publiek, van plaats acht op naar plaats twee om op twee meter van winnaar David Drieghe te sneuvelen.

Oostendenaar Jan Vansteelandt, voor de eerste keer actief dit jaar, toonde iedereen zijn achterwiel in de Juniorklasse OBC Superbike. Hij zette op zaterdag de beste tijd neer en hij won op zondag de twee races.

Bij de organiserende club Oostende Motor Sport zagen we alleen blije gezichten. De zon, veel publiek en prachtige wedstrijden maakten van de 39ste uitgave een groot succes. Op naar de 40ste jubileum editie!