Tim Soenens wint heel vlot de 16de Watewyloop in Tielt

02/07/17 om 19:58 - Bijgewerkt om 19:56

Met 110 deelnemers bij de jeugd kende de Watewyloop een recordaantal deelnemers. Bij de prestatieloop van heren en dames was het iets minder.

Tim Soenens wint heel vlot de 16de Watewyloop in Tielt

Reeds bij de start van de prestatieloop nam Tim Soenens de leiding om ze niet meer af te staan. © WD

Pittemnaar Tim Soenens kende niet de minste tegenstand. Bij de dames liep winares Veerle Dendoncker een nieuw wedstrijdrecord. De Poesloop kende in vergelijking met vorig jaar een enorm succes. Elke deelnemer ontving per gelopen of gewandelde ronde een Tielts biertje, de Poes.

Reeds bij de start van de prestatieloop nam Tim Soenens de leiding om ze niet meer af te staan. Met sprekend gemak overklaste hij de tegenstand en won met heel ruime voorsprong. Alexander Eggerick gaf lange tijd de indruk tweede te worden. Dat was echter zonder Kevin Van Vynckt gerekend. In de laatste 500 meter liep de Machelse atleet, met een 800 en 1.500 meter, hem spurtend voorbij en pakte de tweede stek.

Bij de dames werd favoriete Charline Vanneste verrast door Veerle Dendoncker. Zij liep constant als eerste dame en gaf die positie niet meer af. Op korte afstand werd Vanneste tweede en zij had op haar beurt ruime voorsprong op Melissa Nobus.

(WD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!