Tim Demets (TC D’Hoeve): “Het lijkt alsof ik nooit stopte”

Tim Demets maakt dit seizoen zijn tenniscomeback. Met succes. © JDH
Redactie KW

Na zeven jaar langs de zijlijn is Heulenaar Tim Demets (C+30/5) bezig aan een comeback op de tennisvelden.

“Ik ben heel blij dat ik opnieuw kan tennissen”, vertelt de 26-jarige Tim. “In mijn jonge jaren was het al tennis dat de klok sloeg, maar door mijn studies hield ik het lange tijd voor bekeken. Nu voelt het alsof ik nooit ben weggeweest. Bij TC D’Hoeve kom ik veel bekende gezichten van vroeger tegen. Dat maakt het een heel fijn weerzien.”

Een van die bekende gezichten is zijn oude tennismakker Kevin Defour (C+30/1). “Opeens kreeg ik een berichtje van Kevin. Hij wilde de tennisschoenen weer aandoen en zag op een foto van de club dat ik opnieuw lid was. Enkele dagen later stonden we opnieuw samen op het tennisveld. Het lijkt alsof er niets veranderd is. Ik verlies nog altijd de meeste matchen.” (lacht)

Halve finale

Zijn comeback bij TC D’Hoeve bleef niet onopgemerkt. De club schakelde hem meteen in voor de interclub. In de reeks heren 4 behaalden ze de achtste finale. “Een leuke ervaring, maar er zat zoveel meer in”, stelt hij. “De kwartfinale leek binnen handbereik, maar uiteindelijk verloren we op basis van gewonnen spelletjes. TC Duinbergen won er 60, wij 58. Dat was voor de hele ploeg even slikken.”

“Ik heb wel al genoeg punten om een klassement te stijgen”

Tim waagde ook zijn kans op het open tornooi van TC D’Hoeve. Daar bereikte hij de halve finale in de reeks enkel heren 6. “En het scheelde niets of ik stond in de finale. Ik kon twee matchballen niet afmaken, bij zijn eerste was het meteen prijs. Maar ik heb wel al genoeg punten om een klassement te stijgen. Wie weet ben ik volgend seizoen met wat geluk al C+30/3.” (JDH)