Tim Brys en Niels Van Zandweghe moeten met tweede snelste tijd naar herkansingen

© BELGA
Redactie KW

Tim Brys (KR Club Gent) en Niels Van Zandweghe (Brugse TR) openden vrijdag de eerste wedstrijddag van hun tweede World Cup-toernooi in het Oostenrijkse Linz met de voorwedstrijd in de dubbeltwee voor lichtgewicht mannen. De Belgische tandem klokte de tweede tijd op 21 teams maar moet toch naar de herkansingen.

De Belgen kregen meteen een loodzware opdracht voor de voeten geschoven, want alleen de winnaar kon zich rechtstreeks plaatsen voor de halve finale en dat leek met tegenstanders zoals de Italiaanse vice-wereldkampioenen Oppo – Ruta toch niet zo evident.

De Italiaanse favorieten namen van in de eerste meters hun favorietenrol op. Na 500m telden Oppo – Ruta één seconde voorsprong op onze landgenoten. Halfweg was het al duidelijk dat Brys-Van Zandweghe het enige team was dat de zilveren WK-mdeaillewinnaars het nog knap lastig kon maken, want zowel de Fransen Beurey-Bove, finalisten op het WKU23, als de Zwitsers Struzina-Mueller, goud op het WKU23 in de lichte dubbelvier, konden zich geen seconde naast de Belgen roeien. Het Brugs-Gents tweetal kwam halfweg op iets meer dan twee seconden door. Stiekem hoopte men in het Belgisch kamp dat Brys en Van Zandweghe die achterstand met hun befaamde eindsprint zouden weg werken, maar de Italianen gaven geen krimp. Het vinnig duel leidde wel tot scherpe chrono’s, want de Italianen lieten de snelste tijd van de 21 teams optekenen en onze landgenoten de tweede besttijd, een vaststelling die hen toch wel met veel vertrouwen mag doen uitkijken naar hun herkansingsrace, die ze in de vooravond zullen roeien.

Mannen lichtgewicht: dubbeltwee mannen: 21 teams, vier voorwedstrijden, winnaars plaatsen zich voor de halve finale, andere teams varen de herkansingen.

.

Vierde voorwedstrijd:

1. Oppo – Ruta (Ita) 6:17.63

2. Brys – Van Zandweghe (Bel) 6:20.10

3. Struzina – Mueller (Zwi) 6:23.61

4. Beurey – Bove (Fra) 6:26.56

5. Copus – Horsburgh (GBr)6:59.18

* Niels Van Zandweghe (Brugse TR) en Tim Brys (KR Club Gent) klokten de 2e snelste tijd op 21 teams maar moeten toch naar de herkansingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier