Tien West-Vlamingen op EK skeeleren in Oostenrijk

De nationale selectie: bovenaan: Thomas Vosté, Sandrine Tas, Tibo Vanhove , Indra Medard, Anke Vos, Niels Provoost, Tim Sibiet en Bart Swings. Onderaan Jasmina Vosté, Ellen Vandecatseye, Nymphe Keuleers en Stien Vanhoutte. © PR
Redactie KW

Sandrine Tas, Stien Vanhoutte en Tim Sibiet zijn enkele van de Zwaantjes-medaillekandidaten op de Europese kampioenschappen skeeleren die maandag in Oostenrijk aanvangen.

De Europese kampioenschappen hebben deze zomer in Oostenrijk plaats; op de piste in Wörgl van 20 tot 22 juli en op de weg in Innsbruck op 24 en 25 juli. Op 26 juli vindt de marathon plaats, eveneens in Innsbruck.

Van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde zijn met seniores Sandrine Tas, Niels Provoost en Tim Sibiet; junior A Stien Vanhoutte, de juniores B Indra Médard, Thomas Vosté en Jasmina Vosté negen atleten op dit EK aanwezig. Enkel voor de marathon zijn ook Brecht De Smedt en Karel Meulders geselecteerd. Siemen Tas moest afhaken wegens een schouderoperatie. Bij de seniores neemt ook Bruggeling Matthias Vosté, aangesloten bij RSC Heverlee, deel.

“Europese titel verlengen”

“Dit E.K. rijd ik vooral in dienst van Bart Swings met als doel te kunnen bijdragen in zijn overwinning. Ik zal tevreden zijn als ik Bart kan helpen om het best mogelijke resultaat te halen. Voor mezelf zou een top-5-plaats een persoonlijke overwinning zijn”, zegt Tim Sibiet. “Op de aflossing hoop ik onze Europese titel verlengen. Dit seizoen heb ik meer aandacht besteed aan uithouding en ik verwacht dan ook dat de lange afstanden vlotter lopen dan vorig jaar.”

Niels Provoost heeft geen heel hoge verwachtingen van het E.K. “Dit zal waarschijnlijk al mijn laatste zijn, ik probeer mijn carrière zonder al te veel druk af te sluiten. Ik zal heel blij zijn als ik mijn prestaties van het vorig jaar kan evenaren”, zegt Provoost. “Ik heb mijn voorbereiding met minder druk afgewerkt, maar ik denk dat ik puur op het vlak van snelheid even goed ben als vorig jaar. Op de piste van Wörgl is zeer veel mogelijk. Ik hoop dat ik kan putten uit mijn ervaring.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier