Thomas Broucke is eerste Surfer van het Jaar

Bredenaar Thomas Broucke eindigde onlangs negentiende op het jeugdwereldkampioenschap. © PR
Redactie KW

Thomas Broucke uit Bredene hield de West-Vlaamse eer hoog op de prestigieuze Yachting Awards voor het voorbije kalenderjaar.

In het kasteel van Namen reikte de Royal Belgian Sailing Federation bij de prestigieuze Yachting Awards 2017 voor het eerst de trofee voor de Surfer van het Jaar uit. Naast de klassieke en minder klassieke windsurfdisciplines kwamen ook sportievelingen uit het kitesurfen en golfsurfen aan bod. Het was moeilijk om allen te vergelijken, maar Thomas Broucke (VVW Inside Outside Oostende) kreeg de titel.

Thomas Broucke uit Bredene combineert knappe resultaten in de olympische RS:X-klasse, met onder meer de titel Belgisch kampioen Slalom Windsurfen. Op het Jeugdwereldkampioenschap RS:X in Sanya (China) werd hij vorige week negentiende.

Emma Plasschaert en Maité Carlier grepen naast de titel Zeilster van het Jaar, een trofee die Evi Van Acker, vice-wereldkampioen Laser Radial, al voor de elfde keer in ontvangst mocht nemen. Bij de Sailors of the Year Man lag de competitie meer open en het was de Luikse yachtzeiler Jonas Gerckens die verkozen werd boven andere toppers, Wannes Van Laer en het 49er team Lefebvre/Pelsmaekers.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier