Thimi Christiaens nu ook nationaal squashkampioen bij senioren

Thimi Christiaens van Squash Piramid. © ACR
Redactie KW

In Brussel had het voorbije weekend het Belgisch kampioenschap squash voor senioren en masters plaats. In de categorie Heren C was er goud voor Thimi Christiaens van Squash Piramid.

De 15-jarige talentvolle speler uit Jabbeke en Beernem won eerder dit jaar de Belgische jeugdtitel U15. Thimi kwam in Brussel vooral oudere spelers tegen, maar dit was voor hem duidelijk geen probleem. Hij versloeg achtereenvolgens Henk Lauwerys, Fabian Bovy, Maxime Dethier, Flavio Polese en Tristan Verschuuren in drie sets. Hij trekt volgende week naar Rijsel voor de French Junior Open. Daarna volgt voor hem een gelijkaardig tornooi in het Duitse Hamburg.

Stefaan Vereecke (Keep Fit Wevelgem) uit Sijsele werd in het verleden al twee keer nationaal kampioen bij de Masters +35. Nu komt hij in Masters +45 uit en behaalde zilver na Yves Casteleyn. De Antwerpenaar was te sterk. Vereecke verloor met 11-7, 11-6 en 11-6.

De Oostendse Anouk Feys stond bij de Dames A als vijfde geboekt. Zij moest de zussen Nele en Tine Gilis en Loreline Pira laten voorgaan. Lowie Delbeke, coach bij Squashclub Vision 21 in Roeselare, werd bij de Heren A in de halve finales door Jan Van Den Herrewegen uitgeschakeld. Hij behaalde wel het brons in de kleine finale. Xander De Deygere en Thijs Somers (Piramid Brugge) werden in Heren A respectievelijk in de tweede en de eerste ronde uigeschakeld.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier