Thierry Neuville aan de start: wie kan er hem kloppen in Ieper?

16/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/06/17 om 10:04

De Ypres Rally mag dit jaar nog eens een onvervalste WK-topper verwelkomen. Niemand minder dan Thierry Neuville komt een gooi doen naar de zege met een Hyundai i20 R5. De Oostkantonner gaat in Ieper als favoriet van start, maar Bouffier en de BK-tenoren zullen hem de zege niet cadeau doen.

Sinds hij actief is op het hoogste niveau kwam Thierry Neuville nog amper in actie in België. In eigen streek reed hij nog enkele keren de Legend Boucles de Spa en de East Belgian Rally, maar zijn laatste deelname in Ieper dateert al van 2011. Niet alleen aan het typische parcours zal het opnieuw wat wennen worden voor Neuville. Hij heeft ook zo goed als geen ervaring met de Hyundai i20 R5, een minder krachtige wagen dan zijn vertrouwde WRC. Verwacht wordt echter dat NeuNeu zich snel zal aanpassen en voluit gaat meedoen voor de overwinning. Neuville moet één van zijn belangrijkste tegenstanders binnen zijn eigen team gaan zoeken. Kevin Abbring, nog steeds onder contract bij Hyundai als testpiloot, komt echter niet met een i20 R5 aan de start. Naast zijn testwerk werkt de Nederlander immers ook nog een BK-campagne af in dienst van Peugeot België Luxemburg. De Peugeot 208 R5 is niet meer de snelste van het pak, maar iedereen kent intussen de snelheid van Abbring. Bovendien kan hij op de ervaring van achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen rekenen als copiloot in...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!