Tennisclubs in West-Vlaanderen kiezen nieuw bestuur

Zij werden (her)verkozen met v.l.n.r. : Nicolas Boi, Jean-Pierre Vanden Broucke, Paya Vermeersch, Johan Rolly, Barbara Dewilde, Yves Ostyn, Philip Desoete. © (Foto ACR)
Redactie KW

Greet Coucke werd zaterdag niet herverkozen voor het gewestelijk comité. Danny Van Den Broucke trok vlak voor de stemming zijn kandidatuur voor beide mandaten in.

In het provinciehuis Boeverbos in Brugge had zaterdag de Gewestelijke Algemene Vergadering van Tennis Vlaanderen, gewest West-Vlaanderen plaats. Bijna alle clubs uit onze provincie waren vertegenwoordigd. Aandacht ging naar de verkiezing van het provinciale bestuur en vooral het gewestelijk comité. Philippe Bourez nam enkele maanden geleden omwille van een onenigheid ontslag. Danny Van Den Broucke (TC Middelkerke) trok zaterdag binnen het halfrond, vlak voor de stemming, zijn kandidatuur voor beide mandaten in.

Voorzitter Luc Van Daele, 28 jaar actief waarvan 22 jaar als voorzitter, zette een stap opzij en werd hiervoor samen met zijn echtgenote onder een staande ovatie bedankt. Voor de raad van bestuur was er één plaats vacant. Philip Desoete (TV Loppem) werd herverkozen met bijna 62 procent van de stemmen.

Voor de verkiezing van het gewestelijk comité werden eveneens 433 geldige stemmen geteld. Nicolas Boi (KTC Azalea) en Paya Vermeersch (KTC Isis) werden herverkozen. Johan Rolly (TC Smash Oedelem), Yves Ostyn (YC Yper), Jean-Pierre Vanden Broucke (TC Roeselare) en Barbara Dewilde (Ghistelehof Sportcomplex) zijn de nieuwkomers.

Greet Coucke (TC Vichte) werd niet herverkozen. Michel Serruys (KGTC Zwevegem) kreeg net als bij de verkiezing voor de raad van bestuur onvoldoende kruisjes achter zijn naam. Dinsdag worden de commissies verdeeld.

Kampioenen

De vergadering werd eerder begonnen met een summier overzicht van het voorbije tennisjaar. Zo was er een vermelding voor Wies Carton (U9), Olaf Vanhooren (U10), Lennert Lemahieu (U14) en Julie Lestienne (U16) als Vlaams kampioen en voor Maarten Vandevijvere (J10.1) als nationaal kampioen.

West-Vlaanderen telde vorig jaar door het wegvallen van TC De Mol in Zeebrugge 86 clubs, goed voor 23.707 leden of een lichte daling met circa 250 tennissers. Onze provincie kent komend seizoen in oktober een nationale eindronde in het masters criterium. Enkel in TC Gym Olympiade, dubbel in Tennis S.D.I.

Interclub

Er was vorig jaar een daling met 0.2 procent te noteren aan interclubspelers. De interesse blijft het hoogst tussen 41 en 50 jaar. Dit jaar worden de recreatieve dubbels op maandag in plaats van op dinsdag positief onthaald, net als de Heren 60 op vrijdag i.p.v. donderdag. De Heren 55 en Dames 45 verhuizen van donderdag naar zondag kende dan weer een forse daling. De start gewestelijke interclub is voorzien op woensdag 13 april.

Bij de jeugd waren er in 2015 meer aan ontmoetingen. De finales voor de jongeren hebben dit jaar plaats in het weekend van 25 en 26 juni in TC Yper.

Naar het einde van de vergadering toe werden de interclubkampioenen gehuldigd en was er de verdeling van de labels aan 34 verschillende jeugdvriendelijke tennisclubs. De CEO en de voorzitter van Tennis Vlaanderen hadden het ondermeer over de financiële reserves – vorig jaar 223.396 euro – die binnen onze provincie sedert 1992 worden aangelegd en die ze in de toekomst misschien goed kunnen gebruiken.

De vergadering werd afgesloten met de uitreiking van medailles aan enkele voorzitters en secretarissen voor hun jarenlange trouwe inzet : Patrick Santens (TC Yper), Jean Herreboudt (KTC Azalea), Philip Desoete (TV Loppem), Danny Persyn (TC Staden) en Katia Lybeer (TC Roeselare).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier