Tennisclub L’Armorial uit De Panne neemt nieuwe infrastructuur in gebruik

Voorzitter Bruno Van den Haute van TC L'Armorial is heel erg tevreden dat zijn club over een gloednieuw clubhuis en nieuwe tennisbanen beschikt. © Foto RLV
Redactie KW

Zaterdag 9 april start het outdoor tennisseizoen van tennisclub L’Armorial met een ‘open startdag’ waarop iedereen welkom is. De club kan gebruik maken van een volledig nieuwe infrastructuur: er zijn vijf nieuwe gravelbanen en het clubhuis nadert zijn voltooiing.

In september vorig jaar ging de vroegere cafetaria tegen de vlakte en de voorbije winter verrees er een gloednieuw clublokaal naar een ontwerp van het architectenbureau Popeye uit Koksijde. Er werd geopteerd voor een modern gebouw met veel glas, hout en een groen dak dat perfect opgaat in de omgeving langs de Olmenlaan in het Calmeynbos. Er is 140 m² bebouwde oppervlakte met aansluitend een groot terras dat over de vijf tennisbanen uitkijkt.

“Wij werden door het gemeentebestuur geraadpleegd vooraleer de bouw startte”, legt voorzitter Bernard Van den Haute van tennisclub L’Armorial uit. “We zijn dan ook uiterst tevreden met wat hier gerealiseerd werd. Op de gelijkvloerse verdieping beschikken we over een ruime cafetaria, een bergplaats voor het materieel dat we nodig hebben om de terreinen te onderhouden en een toilet voor andersvaliden met babyverzorgingstafel. Het gebouw is over de volledige oppervlakte van een kelder voorzien. Daar bevinden zich een technische ruimte, een indoor kinderspeeltuin en gescheiden toiletten en douches voor vrouwen en mannen.”

Boost

“De vijf tennisbanen zijn opnieuw in gravel aangelegd”, vervolgt de voorzitter. “Wel is er een nieuw sproeisysteem aangebracht, waardoor we de terreinen niet langer manueel moeten besproeien. Ook is er een nieuwe omheining rondom het complex geplaatst. De twee banen waarop jeu de boules gespeeld wordt, hebben een opfrisbeurt gekregen en er is een speelmeubel voor kinderen voorzien.”

Tennisclub L’Armorial bestaat drie jaar en telt momenteel 170 leden. “Toen we de vereniging drie jaar geleden startten, lagen de kaarten bijzonder slecht”, aldus Bruno. “Maar we konden het tij keren. Inmiddels behaalden we het label van jeugdvriendelijke tennisclub. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe infrastructuur waarover we nu beschikken opnieuw een boost zal geven en dat onze club uiteindelijk weer de vereniging van weleer zal worden.”

‘Open startdag’

De ‘open startdag’ die plaats vindt op zaterdag 9 april, begint om 14 uur. Dan worden initiatielessen aan volwassenen en jongeren gegeven, terwijl kinderen een oriënterend tennisparcours kunnen afleggen. Om 15 uur start de kinderdisco en krijgen alle dansertjes een gratis pannenkoek. Vervolgens, om 17 uur, kan men kennis maken met cardiotennis. ‘s Avonds om 20 uur eindigt de dag met het tennisbal. Dat wordt vooraf gegaan door een receptie in De Korre, omdat men momenteel nog de laatste hand legt aan de afwerking van het clublokaal. Het einde van de werken daaraan zijn voorzien voor de laatste week van april. (RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier