Team Bushido plant sportieve revanche voor twaalfjarige Axana Depypere

Axana Depypere wordt geflankeerd door papa Pascal (links) en coach Michael Kongolo. © GH
Redactie KW

Afgelopen weekend kampte de twaalfjarige Axana Depypere in Rotterdam tegen de Nederlandse Kelsey Bernard om de wereldtitel -45 kilogram in het K1. Haar entourage zag dat de Heulse op hoog niveau bokste, maar het thuisvoordeel hielp de Nederlandse en niet Axana aan de wereldtitel. “Zeker de evenknie, maar bloedneus gaf doorslag”, klinkt het. Team Bushido plant al een sportieve revanche

Ook papa Pascal Depypere (43) uit Heule beleefde de wereldtitelkamp vanop de eerste rij. “Ik was aanwezig met onze oudste zoon Tjörven (18), mijn schoonvader en schoonbroer. Mama Isabelle Blondeel (40) bleef thuis met onze jongste zoon Lloyd (8), die zopas met boksen is begonnen. Wat het met mij doet om onze dochter de ring te zien betreden? Kippenvel. Zeker op dat niveau, dat is niet niets”, aldus papa Pascal.

“Wat het mij doet om onze dochter de ring te zien betreden? Kippenvel”

Axana’s mama was er niet bij in Rotterdam, maar direct na een wedstrijd wil ze haar dochter altijd als eerste horen. “Toen ik met mama belde, zei ik haar dat ik mijn kamp verloor, maar dat Kelsey het thuisvoordeel had. Bovendien won ik zeker twee à drie rondes, tegenover Kelsey slechts één”, aldus Axana.

“Ik heb mijn dochter wel wat moeten oppeppen nadien, maar al bij al heeft dat niet lang geduurd”, pikt Isabelle in. “Axana kan heel goed relativeren.”

“Het was broeiend heet in de kleine zaal”, gaat haar entourage verder. “Er was heel wat volk, ik schat ongeveer 300 man. De hele zaal schreeuwde de naam van Kelsey Bernard, maar Axana liet zich daardoor maar weinig intimideren. Meteen na de kamp vertelde ik dat ze niet teleurgesteld hoefde te zijn, omdat ze de evenknie was van haar Nederlandse opponente. Die bloedneus op het einde heeft misschien wel de doorslag gegeven. En Axana heeft nogal een fobie voor bloed.”

“Maar ik heb wel doorgevochten”, voegt ze snel toe.

Delfine Persoon

Vlak voor de wedstrijd kreeg Axana persoonlijke gelukwensen van Delfine Persoon. “Dat was heel tof, want Delfine is een bokser naar wie ik opkijk”, glundert ze.

Ondanks het hoge niveau dat de twaalfjarige Heulse nu al haalt, blijven zij en haar papa met beide voeten op de grond. “Een professionele bokscarrière voor onze dochter? Van mij mag dat. Maar één ding is zeker: moest het ooit zo ver komen, dan blijven we bij Team Bushido van Michael en Conchita. Hier heeft ze alles geleerd, dus waarom zou je dan veranderen?”, vindt Pascal.

Er wordt nu al uitgekeken naar 9 december. “Als de entourage van Kelsey Bernard toezegt, dan houden we in Wevelgem een rematch. Een gordel zal daar niet te winnen zijn, maar met de steun van het publiek Axana zien winnen tegen de wereldkampioene, dat zou toch veelzeggend zijn”, blikt coach Michael Kongolo vooruit. (GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier