Team Bushido klaar voor achtste ‘Fight for Glory’ in Marke

We herkennen v.l.n.r. Axana Depypere, Yacine Blaila, Anton Toye, Kenny Sagaert, Maarten Tjampens en Ward Desseyn. Elise Castel en Eric Malchasian ontbreken op de foto, maar nemen ook deel. © GH
Redactie KW

Op zaterdag 27 mei organiseert Michael Kongolo met zijn Team Bushido voor de achtste maal het boksgala ‘Fight for Glory’. In het sportcentrum aan het Olympiadeplein in Marke zullen boksers het tegen elkaar opnemen in kickboksen, muaythai, K1 en MMA. Het gala wil jonge opkomende talenten de kans geven om hun gevechtskunsten te tonen.

“Voor mij is elke kamp belangrijk, want ik wil altijd winnen”, opent Bissegemnaar Kenny Sagaert (22). “Dit is mijn vierde jaar bij Team Bushido. Ik heb al een paar keer de eer gehad om voor onze club te mogen kampen op ons eigen gala. Mijn grootste troef? Dat ik mentaal moeilijk te breken ben.”

Kenny, die bouwvakker is van beroep, is een trainingsbeest. “Ik train zes keer per week. Het lastigste is toch vooral om je voeding goed in de gaten te houden, anders zou er al snel wat gewicht durven bijkomen. Op de kamp van zaterdag zal het vooral zaak zijn om zoals steeds goed naar mijn trainer Michael Kongolo te luisteren. Hij weet hoe hij het best op me kan inspreken. Zijn invloed is samen met de steun van zijn echtgenote Conchita van onschatbare waarde voor de club. Dankzij hen hebben veel clubleden het al ver geschopt. Als lid van Team Bushido weet je dat je nooit alleen in de ring staat. Ik boks nu in de C-klasse, maar het doel is om tegen mijn 26ste in de A-klasse te vechten.”

Juiste ingesteldheid

Maarten Tjampens (27) uit Wevelgem mag zaterdag zijn goede vorm bewijzen. Hij won twee weken geleden nog de Vlaamse titel kickboksen in de C-klasse. “Voor mij persoonlijk was het afgelopen Vlaams kampioenschap de wedstrijd van het jaar, zeker omdat ik voor het eerst met knock-out kon winnen”, reageert hij. “Na de eerste ronde lag ik wat onder, maar dankzij het advies van de trainer kon ik met wat bijsturing tijdens ronde twee de partij doen kantelen. Uiteindelijk volstonden twee rondes en een linkse hoek om mijn tegenstander uit te tellen. Of ik mijn uitdager van zaterdag ken? Ik hoef niet te weten tegen wie ik kamp. Hoe minder ik weet, hoe beter. Ik zou mezelf niet het grootste bokstalent noemen, maar heb wel de juiste ingesteldheid. Ik plan mijn carrière niet op lange termijn, maar bekijk alles wedstrijd per wedstrijd. In de aanloop van een kamp train ik praktisch elke dag, wat niet evident is want ik werk in Gent als bouwkundig ingenieur bij de firma Metodo. In de meer recreatieve periodes beperk ik me tot twee à drie trainingen per week.”

Nieuwe uitdaging

Voor Ward Desseyn (26) uit Roeselare is de bokssport relatief nieuw. “Ik boks nog maar sinds vorig jaar”, zegt hij. “Na mijn provinciale voetbalcarrière bij KSV De Ruiter en KVP Gits was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Na een jaar training heb ik voldoende zelfvertrouwen getankt om voor het eerst de ring te betreden. Het is hoe dan ook spannend, ik weet niet hoe mijn lichaam zal reageren op de omstandigheden. Maar ik ben ervan overtuigd dat Michael me niet in de ring zou werpen, mocht hij denken dat ik er niet klaar voor ben. Toen hij me een tweetal maanden geleden de vraag stelde om deel te nemen, was ik verheugd. Sindsdien heb ik mijn trainingsintensiteit opgedreven tot zes dagen op zeven, met naast de bokstraining veel cardio en fitness. Zaterdag zullen vooral veel vrienden aanwezig zijn. Ik denk niet dat mijn ouders komen kijken, want als verpleegkundigen zijn ze nog niet helemaal overtuigd van mijn nieuwe hobby.(lacht) Zij zijn eerder het rustige type. Ik ben wel een persoon die graag zijn grenzen verlegt en uit de eigen comfortzone treedt. Mijn troeven zijn vooral mijn snelheid en ik heb een harde trap in huis.”

Ook op professioneel vlak houdt Ward van afwisseling. “Ik heb eerst zeven jaar als schilder gewerkt en heb les gegeven in het bijzonder onderwijs. Momenteel volg ik de opleiding orthopedagogie aan Vives en loop ik stage in de bijzondere jeugdzorg. Allemaal heel interessant.”

(GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier