Te vroege start doet Emma Plasschaert bronzen medaille verliezen

Emma Plasschaert (links) eindigde als zesde in Palma de Mallorca. © PR
Redactie KW

Zaterdag stonden de medailleraces in de Trofeo Princesa Sofia, een Eurocup-race aan Palma de Mallorca, op het programma. De deelnemers moesten wat wachten wegens een opnieuw onstabiele wind.

De Oostendse Emma Plasschaert was als vierde in de tussenstand van de Laser Radial-klasse de enige landgenoot die zaterdag nog actief was. Aan de medalrace mag enkel de top 10deelnemen. Met drie punten achterstand op de derde, de Nederlandse Marit Bouwmeester, en drie punten voorsprong op de vijfde, de Hongaarse Maria Erdi, had Emma Plasschaert een moeilijke opdracht tussen enerzijds aanvallend zeilen en anderzijds de voorsprong behouden.

De wedstrijd verliep goed. Marit Bouwmeester nam de optie om volledig naar links te gaan in het kruisrak maar de Nederlandse zeilster kwam in een windluwte terecht waardoor ze haar derde plaats mocht vergeten. Emma Plasschaert kon de wedstrijd net na Maria Erdi eindigen zodat ze virtueel derde werd.

Bij de aankomst klonk echter de mededeling dat drie zeilsters te vroeg de startlijn overschreden hadden. Een van hen was Emma Plasschaert. Meteen viel Emma terug op de zesde plaats in de eindstand.

Toch was er zaterdag nog positief nieuws voor Emma Plasschaert. Haar Australische vriend Matt Wearn won goud in de Laser Standaard-klasse. De volgende wedstrijd , de tweede worldcuprace van 2018, heeft eind april in het Franse Hyères plaats.

(PR – foto PR)