TC Yper begint met 460 leden en 38 interclubploegen aan het zomerseizoen

De Dames 6 A van TC Yper met v.l.n.r. Aurelie Stevens, Manon Lammens, Lotte Helsen en Maria-Alix Hermans. (Foto EF) © De Dames 6 A van TC Yper met v.l.n.r. Aurelie Stevens, Manon Lammens, Lotte Helsen en Maria-Alix Hermans. (Foto EF)
Redactie KW

Bij tennisclub TC Yper is het zomerseizoen begonnen. “En dat betekent week na week toch wel wat druk”, zegt hoofdcoach Yannick Ostyn. “We hebben liefst 38 ploegen in de interclubcompetitie en hebben daarmee een record vast. We hopen andermaal met een paar teams in de prijzen te vallen.”

TC Yper kende de voorbije jaren een ongeziene evolutie. “Een van onze bestuursleden kan dat mooi verwoorden”, weet Yannick Ostyn. “Als we 20 jaar geleden een prijs pakten dan waren we super goed bezig, nu weten we al niet meer hoeveel prijzen we op één jaar gepakt hebben.” De successen van de club deed ook het aantal leden stijgen. “We tellen nu 460 leden en dat zijn vooral spelers met een heel hoge competitieve ingesteldheid.”

“We weten zelfs niet meer hoeveel prijzen we jaarlijks pakken”

Net als vorig seizoen speelt TC Yper in vierde nationale. Daar komen dit jaar twee ploegen op nationaal niveau bij: de nationale Heren 35+ in vierde nationale en de intergewestelijke U9. In die jeugdploeg spelen naast de zoon van de coach, Maxime, ook Celis Baekelandt en Luca Vanbrabant. “Ik verwacht wel wat van die ploeg.”

Ook in de winter

Ook al zijn ze bij TC Yper pas aan het zomerseizoen begonnen, de club draaide ook in de wintermaanden op volle toeren. “Het is dan wellicht iets minder druk dan in het zomerseizoen omdat alles rond de schoolvakanties draait. Zo organiseren we met kerst en met Pasen tornooien en verder zijn er voornamelijk onder de leden wat oefenwedstrijden.”

De Dames 6 B van TC Yper met v.l.n.r.: Alix Rousseeuw, Liesl Vandevelde, Anne-Marie Acou en Mia Lesage. (Foto EF)
De Dames 6 B van TC Yper met v.l.n.r.: Alix Rousseeuw, Liesl Vandevelde, Anne-Marie Acou en Mia Lesage. (Foto EF)© De Dames 6B van TC Yper met v.l.n.r.: Alix Rousseeuw, Liesl Vandevelde, Anne-Marie Acou en Mia Lesage. (Foto EF)

Tijdens het voorbije paastornooi werd er afscheid genomen van Tania Vanwynsberghe. “Ze was overal in Vlaanderen bekend. Ze heeft er een loopbaan van 34 jaar opzitten en was de voorbije jaren een gewaardeerde tornooileidster. We hebben ze dan ook in de bloemetjes gezet. Ook de federatie hield eraan aanwezig te zijn om Tania te bedanken voor zoveel jaren inzet.”

“Tot voor mijn operatie was ik nog speler op nationaal niveau en dat wil ik zeker opnieuw worden”

Terwijl binnen de club iedereen al op het scherpst van de snee bezig is, moet Yannick Ostyn zich voorlopig andermaal op een revalidatie focussen. “En dit na een vijfde operatie in vier jaar tijd.” Als coach traint Yannick nochtans zoveel mogelijk met de leerlingen mee. “Wanneer je na de uitleg aan de lijn ook met de leerlingen mee een balletje kan slaan, doet dat deugd. Verder wil ik ook wel nog competitief voluit gaan. Tot voor mijn operatie was ik nog speler op nationaal niveau en dat wil ik in de toekomst zeker weer worden.”

“Tot slot heb ik een zoon die wel wat talent heeft en dan is het ook voor Maxime leuk dat ik nog tennis kan spelen.” Yannick Ostyn sukkelde de voorbije jaren met de knieën. “Een beperkte mobiliteit in de heupen was de oorzaak van het probleem. Nu deze door kunstheupen vervangen werden, moeten de problemen hopelijk definitief van de baan zijn”, besluit de hoofdcoach.

(MDN)