TC Thille start interclubseizoen met nieuwe terreinen en twee extra teams

TC Thille pakt dit seizoen uit met vier nieuwe velden en telt vier interclubteams. Op de foto zien we Ali Hosny Aid Elsayed, Wim Stroobant, Joeri Heindrickx, Dirk Popelier, Kurt Verschaeve, Wim Vandendriessche, Bart Kindt, Benny De Clerck en Eddy Declerck © Foto Kurt
Redactie KW

TC Thille kreeg bij de start van het nieuwe seizoen een enorme boost door de aanleg van nieuwe velden. Het resultaat mag gezien worden en dat straalt ook af op het ledenaantal. “De samenwerking met de gemeente heeft een heel goed resultaat gegeven. We zijn hen eeuwig dankbaar voor hetgeen ze gerealiseerd hebben.”

“Het is fantastisch wat we gekregen hebben van de gemeente”, stelt voorzitter Peter Maeseele trots. “We zijn altijd een bescheiden clubje geweest, een leuk clubje ook. Maar wat we nu hebben, is echt een heel professionele accommodatie waar we mee kunnen uitpakken en die de toekomst van onze club verzekert. Enkele leden zijn terug gekeerd en we hebben veel meer inschrijvingen. Tegenwoordig spelen de mensen hoofdzakelijk tennis tussen 19 en 21 uur. Als je maar twee velden hebt, is dat net iets te weinig. Nu kunnen we niet zeggen dat er geen plaats meer is (lacht). In de breedte van de velden is er ook veel meer plaats.”

“Zonder jeugd tellen we al ongeveer 115 leden. Daarnaast volgen er nog 60 kindjes les en is er nog les voor volwassenen. Die lessen zijn al bezig. Vervolgens starten we vanaf eind deze maand met Start to Tennis, telkens op zondagmorgen. Daarvoor kan er nog ingeschreven worden via de site www.tcthille.be. We organiseren ook al voor het derde jaar op rij een zomerstage in de week van 15 augustus. Ieder jaar verdubbelt het aantal deelnemers. Dit jaar tellen we daarvoor een vijftal begeleiders. We werken nu ook samen met TC Kortemark voor de lessen. We hebben een extra lesgever uit Kortemark aangetrokken. Natuurlijk staan de tennissers niet heel de dag op het terrein, maar afhankelijk van het weer gaan we eens zwemmen of organiseren we waterspelletjes. Ze worden goed opgevangen, maar nu is er wel iets meer mogelijkheid om een balletje te slaan.”

“In de interclub zijn we van twee naar vier teams gegaan, wat heel goed is. Nu kunnen we ook met twee teams samenspelen.”

“Op 30 juni en 1 juli zitten we met een feestweekend om de nieuwe accommodatie te vieren. Op zaterdagnamiddag is er jeugdtennis. Om 18 uur volgt er een officiële receptie met het gemeentebestuur, gevolgd door een liveband. Op zondag zitten we dan met het barbecuetornooi. #courtnumberfour is de naam van het feest.”

Ook de bar draait goed. “We hebben altijd met een harde kern gezeten die graag in de bar vertoeft (lacht). We proberen de nieuwe mensen daar bij te betrekken en zoveel mogelijk de bar open te houden. Daarvoor werken we met een beurtrol binnen het bestuur.”

(Bram Vanlerberghe)