TC Saint-Georges is klaar voor de Capelle Beker

Jean Vanderborght. © JDH
Redactie KW

TC Saint-Georges geldt al jarenlang als de oudste tennisclub van het land. Dit seizoen kent het ledenaantal een fikse groei. De reden achter het succes? Een nieuwe voordelige gezinsformule.

Veel lokale clubs zien hun ledenaantal dalen. Bij TC Saint-Georges is het net andersom. Het ledenaantal groeide van 130 naar 170 leden. “Onze groei is logisch te verklaren”, vertelt voorzitter Jean Vanderborght (52). “Zo werken we vanaf dit seizoen met een nieuw systeem: schrijft een gezinslid zich in, dan profiteert de hele familie mee. En daar stopt het niet bij. Met je inschrijvingsgeld kan je naast tennis ook badminton of padel spelen bij ons. We merken dat de gezinsformule enorm aanslaat bij nieuwe leden. Volk brengt ander volk op de baan. Daar is onze nieuwe aanpak het beste voorbeeld van. Daarnaast is het de ideale manier om padel bij het grote publiek bekend te maken. We merken stilaan dat tennis moet plaatsruimen voor deze nieuwe leuke sport.”

200 inschrijvingen

Ondanks het groeiende ledenaantal blijkt het voor de club moeilijk om jeugdspelers te motiveren voor interclub. “Jongeren tonen weinig enthousiasme om wedstrijden te spelen. Ze volgen massaal tennislessen, maar daar stopt het vaak bij. Hoe dat komt? Daar heb ik niet meteen een verklaring voor. Hopelijk lopen ze wel warm voor ons open tornooi dat vanaf volgende week van start gaat.”

Het is de ideale manier om padel bij het grote publiek bekend te maken

De Capelle Beker, zo heet het tornooi van TC Saint-Georges, loopt van 24 mei tot 5 juni. Bij de club zijn de verwachtingen al weken hooggespannen. “Onze grootste zorg is onze sponsoring. Er zijn tegenwoordig zoveel verenigingen, waardoor het soms zoeken is naar de juiste partners. Over de inschrijvingen kunnen we niet klagen, die lopen vrij goed. We mikken net zoals de voorbije seizoenen op 200 deelnemers. Of het een succes wordt, hangt grotendeels af van het weer. Vorig seizoen hadden we geluk, hopelijk zijn de weergoden ons nu opnieuw gunstig gezind”, besluit Jean Vanderborght.

(JDH)