TC De Koddaert mikt op de Belgische titel

De spelers van de Heren 1-ploeg van TC De Koddaert die zondag TC Vautour met 9-0 klopten: v.l.n.r. Niels Desein, Seppe Cuypers, Olivier Malisse, Dick Norman, Joris De Loore, Maxime Authom en Xavier Malisse.
Redactie KW

Vorig jaar trad TC De Koddaert voor het eerst met een Heren 1-ploeg aan en al meteen werd de finale voor de Belgische titel bereikt. Die werd helaas verloren op verplaatsing bij Tennis Club du Bercuit, maar dit seizoen aast de club van voorzitter Jean-Pierre Heynderick op sportieve revanche.

Vorige zondag werd de eerste confrontatie van de interclubcompetitie alvast met sprekend gemak door De Koddaert gewonnen. Zowel de zes enkelspelen als de drie dubbels eindigden op een klinkende zege voor de Torhoutse club. Traden voor De Koddaert aan: Joris De Loore, kapitein Niels Desein, Maxime Authom, Seppe Cuypers, Dick Norman en de broers Xavier en Olivier Malisse.

“Het was zondag op de outdooraccommodatie in Wijnendale een heuse topdag voor onze club”, zegt Tim De Cock, die tijdens de volgende interclubwedstrijd van de Heren 1 ook zelf mag meespelen. “Zo’n 250 mensen zijn van het hoogstaande tennis komen genieten. De matchen verliepen vlot en de 9-0 eindstand was overtuigend. Onze topspelers staan duidelijk op scherp. Ploegkapitein Niels Desein heeft er mee voor gezorgd dat al die toppers voor De Koddaert spelen en er zich thuis voelen. Het team bestaat grotendeels uit dezelfde spelers van het vorige seizoen met onder andere ook Kimmer Coppejans, David Guez en Eduardo Peralta-Tello plus enkele nieuwkomers, zoals Maxime Authom, Boy Westerhof en Dick Norman. Uiteraard strijden we voor de nationale titel dat steken we niet onder stoelen of banken. Maar het hoofddoel blijft mooi tennis brengen en zo de mensen laten genieten van sport van de allerhoogste plank.”

De volgende thuiswedstrijd heeft op zondag 20 mei in Wijnendale plaats. Er wordt om 11 uur gestart met de drie dubbels. Daarna volgen de zes enkelspelen. De leden van het Heren 1-team van De Koddaert die aan de ontmoeting zullen deelnemen, zijn Xavier Malisse, Boy Westerhof, Maxime Authom, Jonas Merckx, Louis Cant, Dick Norman en Tim De Cock. TC De Koddaert neemt het op tegen Royal Tennis Club de Liège. De toegang is gratis.

“Hebben we vorig jaar de finale verloren, dit jaar gaan we voluit voor de nationale titel”, windt voorzitter Jean-Pierre Heynderick van De Koddaert er geen doekjes om. “We hebben heel sterke mannen in ons team om de strijd aan te gaan. Traditioneel zijn de Heren 1-ploegen in Wallonië erg sterk en ook Limburg heeft te duchten teams. Welnu, we willen als West-Vlaamse club iedereen het nakijken geven. De sfeer in onze ploeg is zowel op als naast het veld geweldig. Een stel sportmannen met dezelfde passie die er samen voor gaan. Tennis mag dan een individuele sport zijn, in team voor een titel strijden, maakt er ook deel van uit. Ik vind het belangrijk dat we de bevolking hoogstaand tennis in de eigen streek kunnen aanbieden zonder dat de toeschouwers daarvoor iets hoeven te betalen. En tegelijkertijd promoten we onze club, waarin iedereen welkom is, ook om recreatief een balletje te slaan.”