TC Brughia schittert op gewestelijke jeugd interclubfinales

Julius Vermeersch, Thibault Gyselinck en Wout Ruyters van TC Brughia J16.4 met hun coach Stan Van Praet. © ACR
Redactie KW

Sinds enkele jaren worden alle jeugdfinales in één weekend afgewerkt en ook in Brugge bleek dat het voorbije weekend een succesformule te zijn.

Zaterdag kwamen in TC Brughia in Sint-Kruis de jongens en U09 aan bod, zondag waren de meisjes aan de beurt. Bij de jongens behaalde TC Brughia twee provinciale titels in evenveel finales. TC Duinbergen en KTG Houtland wonnen er twee op drie. De thuisploegen versloegen TC Duinbergen B in J 10.3 met 2-1 en KTG Houtland met dezelfde cijfers in J 16.4.

Twee van de zeven finales bij de jongens eindigden op 3-0. TC Duinbergen B- KGTC Zwevegem in J 14.3 en KTG Houtland met Pieter Vandevijvere en Noah Pleysier tegen KGTC Zwevegem B in J 12.2. Ook TC Yper A (J 16.3) won ten koste van TC Kortemark een finale.

Bij de allerjongste tennissers, de U09.2 en U09.3 – vanaf dit jaar overigens gemengd en waarbij de meningen nogal verdeeld zijn – ging de titel naar respectievelijk Ostend TC en TC De Polderblomme, met telkens 2-1 ten nadele van TC Kortemark en TC Vijverhof.

TC Rumbeke succesvol bij de meisjes

Zondag bij de meisjes mocht TC Duinbergen, net als zaterdag, opnieuw drie finalisten afvaardigen. De kustploeg had echter minder succes, want alle meisjesploegen verloren. Zowel in M 12.3 als M 14.4 gingen ze met 2-1 tegen TC Rumbeke A onderuit. In M10.3 was TC Bosterhout met 3-0 het sterkst.

Er waren nog drie andere finales. In M 14.3 was TC Avelgem met 2-1 sterker dan TC Yper. In M 16.3 versloegen de zussen Joica en Jamaica Buyse van KTC Isis met 2-1 TC Kortemark A. Ook in M 16.4 ging TC Kortemark onderuit. Het werd tegen TC De Polderblomme 1-2.

(ACR)