TBR in Oekene is straks voor het eerst ‘maar’ een rallysprint

We zien organisatoren Johan Vyaene, Rik Clinckemaillie, Francis Veracx, Donald Six, Dirk Casteleyn, Trevor Demeyere, Luc Callewaert en Hans Degryse. © Jos
Redactie KW

Dit weekend is Oekene het strijdtoneel voor de Motul TBR Rallysprint. Editie 35 van de TBR Rally van vorig jaar betekende het einde van een tijdperk, want Autoclub Bassin Roeselare houdt het voortaan bij een rallysprint.

Lange tijd zag het er naar uit dat Hans Degryse het helemaal voor bekeken zou houden, maar zijn bestuursploeg drong aan op een verlengde organisatie. De consensus bleek een rallysprint in plaats van een rally. Zo komt het Team Bassin Racing minder in het vaarwater van de Omloop van Vlaanderen én is er minder voorbereidend werk.

Het rallycentrum wordt ondergebracht in de Platte Tube in Oekene. Op het marktplein van Oekene komt een grote tent voor podium en publiek. De klassementsproef werd uitgetekend aan beide zijden van de Sint-Eloois-Winkelstraat en is ongeveer 14,5 kilometer lang. Deze proef wordt vier keer verreden. Met meer dan 130 inschrijvingen mogen we zondag een vol huis verwachten. Met kleppers als Andy Lefevere, Paul Lietaer, Steve Becaert en de Nederlanders Piet Van Hoof en Sander Van Hoof belooft het bovendien een spannende strijd voor de zege te worden, terwijl Pieter-Jan Maeyaert een grote lokale delegatie aanvoert.

Afspraak zondag 10 juli vanaf 8 uur in het centrum van Oekene.

(FM)