Tas en Michael winnen wegwedstrijd 50ste Flanders Grand Prix Speedskating Zandvoorde

Sandrine Tas won de wegrit in het centrum van Zandvoorde en vanavond mag ze ook gevierd worden als eindlaureate van de 'Jubileum Driedaagse'. © (Foto FRO)
Redactie KW

Zwaantjes Roller club organiseert dit weekend de gouden jubileumeditie van de Flanders Grand Prix Inline Speedskating. Naast de pistewedstrijden stonden er vanmorgen ook twee wegwedstrijden op het programma.

De dames, juniores en seniores, moesten 16 km afleggen. Het werd een gesloten wedstrijd zonder noemenswaardige ontsnappingen. In de spurt toonde ‘thuisvedette’ Sandrine Tas, goud op het EK en de World Games, én winnares van de vier proeven op de piste (10km, 1km, 15 km inline en 10km afvalling) zich nog maar eens de snelste van allen. Ze won voor de tweede Duitse rensters: Mareike Thum en Josie Hofmann.

Weinig spanning bij de heren

De start van de wegrit bij de heren met de ZRC-renners Karel Meulders, Tim Sibiet, Brecht De Smedt en Indra Médard.
De start van de wegrit bij de heren met de ZRC-renners Karel Meulders, Tim Sibiet, Brecht De Smedt en Indra Médard.© (Foto FRO)

Bij de heren was er nauwelijks sprake van een wedstrijd. Van bij de start ontsnapte een viertal met Bart Swings, Elton De Souza (F), Diogo Marreiros (Port) en de Nieuw-Zeelander Peter Michael, die net als Sandrine Tas, alle pisteproeven op zijn naam schreef. Het kwartet nam vlug een minuut voorsprong en halfweg ging ‘schaatser’ Michael er alleen van door. Swings en Marreiros klampten nog even aan, maar uiteindelijk won Michael met grote voorsprong. Swings werd tweede, Marreiros derde.

Eind augustus volgt een WK in China. Voor Bart Swings en Peter Michael zit het skeelerseizoen erop. Zij starten nu hun voorbereiding voor het nieuwe schaatsseizoen.

(FRO – Foto’s FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier