Talentvolle groep bij KTC De Egelantier

Redactie KW

Het is weer zover. Net als bij de andere West-Vlaamse clubs is ook bij KTC De Egelantier het nieuwe tennisseizoen op gang getrapt. Zeven teams verdedigen de komende weken de club in de interclubcompetitie.

KTC De Egelantier vind je op ‘t Hoge in de Doorniksesteenweg. Met drie terreinen is het niet de grootste club, toch worden ook dit seizoen meer dan 200 leden verwelkomd. Voorzitter Philippe Cagnie is zichtbaar trots. “We hebben veel succes bij de volwassenen“, vertelt hij. “En dan vooral bij de 30-jarigen. Elke dag komen er nog mensen bij. Zo hielden we deze week onze openingsreceptie voor het nieuwe seizoen. Ik werd constant aangesproken door potentiële leden die zich willen inschrijven. Daar kan je als voorzitter alleen maar tevreden over zijn.”

KTC De Egelantier is dit seizoen goed vertegenwoordigd in de interclub: zes volwassen teams zijn ingeschreven in de gewestelijke competitie en nationaal geeft één herenploeg het beste van zichzelf. Vooral met de dames 6 mikt de club hoog. “Vorig seizoen strandden ze in de halve finale en dit jaar gaan ze voluit voor een finaleplaats. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is. Het is een heel talentvolle groep, die goed aan elkaar hangt. De dames zijn ook uitstekend begonnen. Ze wonnen afgelopen weekend hun eerste confrontatie in TC Eclips met 1-5. Net als de andere teams trouwens, want slechts één ploeg moest het onderspit delven.”

“Om het voor iedereen leuk te maken, mag je op ons clubkampioenschap één keer verliezen”

Geen open clubtornooi

In tegenstelling tot vele andere clubs in de streek organiseert KTC De Egelantier geen open clubtornooi. “Dat is met drie terreinen niet haalbaar. En eerlijk? Dat is ook onze ambitie niet. We willen vooral gezinnen aantrekken die zich bij ons komen ontspannen. Maar we organiseren wel opnieuw een clubkampioenschap. Om het voor iedereen leuk te maken, mag je één keer verliezen. Als je dan meteen tegen een sterke tegenstander uitkomt, lig je er niet meteen uit.”

De voorzitter leidt vandaag samen met een achtkoppig bestuur de dagelijkse werking. De grootste taak bestaat erin om de velden speelklaar te houden. “Bij het onderhoud komt heel wat kijken. Elke week wordt er twaalf uur aan de terreinen gewerkt. Dat we de drie velden automatisch kunnen sproeien, bespaart ons wel veel moeite. Zo spelen onze leden altijd in optimale omstandigheden”, aldus Philippe Cagnie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier