Talent bij TC De Koddaert: Robin De Groote

Redactie KW

Robin De Groote (13) hoeft de bus niet te nemen om te gaan trainen. Hij woont met zijn papa Gino De Groote en mama Nadine Butaye in de Schoolstraat in Wijnendale, pal tegenover de accommodatie van zijn tennisclub TC De Koddaert.

“Ik tennis al sinds mijn 3 jaar”, zegt hij. “Mijn peuterjuf Stephanie Denys nam me op die leeftijd mee naar de tenniskampjes van het toenmalige TC Matchpoint op de locatie waar TC De Koddaert zich nu bevindt. Zo ben ik héél jong in het tennis beland. Toen De Koddaert startte, ben ik meteen lid van die vereniging geworden. Mijn klassement is intussen C30.”

“Ik vind het leuk om competitie te spelen en zo hogerop te geraken. Soms is het wel ver rijden om aan nationale tornooien deel te nemen of aan wedstrijden van Tennis Europe, maar mijn ouders hebben veel voor mij over.”

“Ik ben momenteel de enige in ons gezin die tennist. De meeste van mijn familieleden zijn voetbalzotten (lacht). De Koddaert is een schitterende club. De moderne tennisvelden liggen er altijd super bij. Ik heb er veel vrienden, vind er degelijke tegenstanders en een fantastische voorzitter, Jean-Pierre Heynderick. Mijn trainer is Kristof Duyck. Mijn beste prestatie zette ik vorige week neer in het tornooi ‘Reeks 1 plus’ in Sint-Katelijne-Waver, waar ik mijn derde opeenvolgende finale speelde en ook won. Momenteel sta ik in mijn leeftijdscategorie op de eerste plaats van de ranking in Vlaanderen. Ik train tussen de vijf en de acht uur per week.”

“Ik heb nog een andere hobby: gitaarspelen aan de plaatselijke Kunstacademie. En ik probeer ook goede resultaten te behalen aan de Middenschool Sint-Rembert. In tennis hoop ik zo ver mogelijk te geraken.” (JS)