Synchro Klub de Flamingo’s pakt 4 medailles op BK synchroonzwemmen

Op het BK open combo won SKF (centraal) voor twee teams van het Brusselse Brass. De Zwevegemse ploeg bestond uit Anse Catteeuw, Camille Desmet, Annabel Ghekiere, Marie Loncke, Fien Sabbe, Loes Samyn, Sharon Terras, Celien Vandennieuwenborg, Sarah Vandennieuwenborg en Sara Vanleenhove.
Redactie KW

Op het Belgisch kampioenschap synchroonzwemmen combo in het Zwevegemse zwembad pakte de organiserende club Synchro Klub de Flamingo’s (SKF) drie keer goud en eenmaal zilver.

In de voormiddag stonden de jeugdcategorieën op het programma. “We wonnen bij de miniemen en junioren en bij de cadetten werden we tweede”, zegt de 25-jarige hoofdcoach Nathalie Van Heule uit Vichte. “In de namiddag was er het BK open combo, waarbij geen rekening wordt gehouden met leeftijden. Ook daarin kaapten we het goud weg. Het werd dus een erg succesvol Belgisch kampioenschap in eigen bad, want we deden het nog iets beter dan vorig jaar. We zijn trots dat we top zijn in België en het is een toekomstdroom om ook internationaal hoge toppen te scheren.”

(DB)