Sybren Baelde uit Roeselare wint Kwarttriatlon Bredene Oostende

© (Foto JRO)
Redactie KW

Zondagmiddag organiseerde de gemeente Bredene en de Stad Oostende een kwartriatlon in en rond de Spuikom. Onder een stralende zomerzon verschenen een 200-tal deelnemers aan de start.

Een dag eerder werd de kidstriatlon georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar. Bij de volwassenen een 200-tal deelnemers waarvan 11 trio’s en 186 individuele deelnemers. Uitzonderlijk veel dames dit jaar aan de start van deze 1.000 meter/40 kilometer/11 kilometer triatlon. De weergoden waren gunstig voor de vijfde editie van de Triatlon Bredene Oostende. De 20 graden voorbij en een watertemperatuur van 17 graden. Grote afwezige dit jaar was Louis Naeyaert de winnaar van vorig jaar bij de heren. “We kenden schitterend weer”, vertelt een uitgelaten Dirk Poppe, voorzitter van Sportraad Oostende. “De watertemperatuur was ideaal. Vanaf 13 graden mag er gezwommen worden en vanaf 23 graden is het water te warm. Daar lagen we net tussen. Ondertussen zijn we al wat gewoon als het op organisatie aankomt. Maandelijks komen we met de stuurgroep samen om alles in goede banen te leiden. We werken met de verschillende zwemclubs uit Oostende en Bredene samen. Dit jaar konden we rekenen op een 20 procent lokale deelnemers. Bredene was het sterkst vertegenwoordigd. We hadden ook enkele deelnemers uit Nederland en Duitsland. We streven eerder naar recreatieve triatlon. We willen toegankelijk zijn voor iedereen.”

Bij de kinderen waren er verschillende leeftijdscategorieën. In groep 1a (6-7 jaar – 50 meter zwemmen) eindigde Marie Kesteloot op de eerste plaats en in groep 1b eindigde Sam Butseraen als eerste. In groep 2a (8-9 jaar – 100 meter zwemmen) werd Nathan Michielsen eerste en in groep 2b pakte Felix Devoldere de eerste plaats. In groep 3 (10 jaar – 200 meter zwemmen) ging Yoran Mylle als eerste over de finishlijn. In groep 4 (11-12 jaar – 250 meter zwemmen) eindigde Merlijn Michielsen als eerste en in groep 5 (13-17 jaar – 250 meter zwemmen) was het Wannes Michielsen Meulemans die eerste werd. Bij de volwassenen eindigde Lars Baeyen (3PT) op de derde plaats met een tijd van 1:57:08.30. De tweede plaats was voor Dennis Dieussaert (TTBR) met een tijd van 01:56:18.84. Winnaar van de Triatlon Bredene Oostende 2018 was Sybren Baelde (LTTD). Hij eindigde als eerste in 01:53:53.78. Op 20 mei won de West-Vlaming nog de triatlon Golf Ter Hille. Bij de Trio’s eindigde 12BO4 met Yves Declercq, Diede Maes en Youri Reynaert op de tweede plaats. De eerste plaats was voor Sportdienst Beernem met Tamara De Pauw, Steven Depoortere en Diederik Dewispelaere.

(JRO – Foto JRO)