Sven Decaesstecker (zwemmen): "Medaille zou kers op de taart zijn"

07/09/16 om 20:23 - Bijgewerkt om 20:23

Nu de Olympische Spelen achter de rug zijn, is het van 7 tot 18 september tijd voor de Paralympics. Een van de vier West-Vlaamse atleten die de komende dagen strijden voor een medaille in Rio is... Sven Decaesstecker.

Sven Decaesstecker (zwemmen): "Medaille zou kers op de taart zijn"

© BELGA

Ambitie in Rio: "In de eerste plaats wil ik er besttijden neerzetten en in de finales geraken. Door een wijziging in het programma heb ik de 100 m rugslag moeten schrappen, ik doe alleen nog de 200 m wisselslag en de 400 m vrije slag. Een medaille is geen doel op zich, want de concurrentie is groot. In Londen had ik wel medailleambities en is het niet gelukt. Die ontgoocheling wil ik nu vermijden. Het zijn misschien mijn laatste OS, dus medaillewinst zou mooi zijn. De kers op de taart."

(SM)

Leeftijd: 31 jaar.

Woonplaats: Roeselare.

Burgerlijke stand: samenwonend.

Beroep: Topsportstatuut.

Discipline: zwemmen (200 m wisselslag en 400 m vrije slag).

Club: Royal Ostend Swimming Club.

Handicap/beperking: onderbeenamputatie na vaststelling tumor.

Palmares: vierde deelname aan de OS na Athene 2004 (vijfde op de 100 m schoolslag), Peking 2008 (vierde op de 200 m wisselslag en achtste op de 100 m schoolslag) en Londen 2012 (vijfde op de 200 m wisselslag). Daarnaast verschillende medailles op de wereld- en Europese kampioenschappen op de 200 m wisselslag. Winnaar Victor Boin Trofee 2012.

Wie gaat nog mee? "Mijn ouders zullen naar Rio komen om te supporteren."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!