Sven Decaesstecker strandt op de achtste plaats op WK in Glasgow

Sven Decaesstecker zwemt donderdag ook nog de 100 meter rugslag in Glasgow. © Parantee/Frank Van Hollebeke
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Paralympiër Sven Decaesstecker zwom dinsdagavond de finale van de 200 meter wisselslag op het WK voor zwemmers met een beperking. In de finale moest hij zich tevreden stellen met de achtste en laatste plaats.

In de reeksen liet Sven Decaesstecker dinsdagmiddag amper de zevende tijd noteren, waardoor hij maar nipt geplaatst was voor de finale met acht zwemmers. De 200 meter wisselslag is nochtans het favoriete nummer van de 30-jarige zwemmer uit Kortemark. Twee jaar geleden pakte hij nog een bronzen WK-medaille in een toenmalig Europees record van 2’15″03. Nu bleef hij in de reeksen op 2’17″92 steken.

Oekraïner wint in nieuw Europees record

Decaesstecker, die mikt op Rio 2016 als hoofddoel, moest dus uit een ander vaatje tappen om een nieuwe WK-medaille aan zijn palmares toe te voegen. Eremetaal zat er echter nooit in. Terwijl er zich voorin een spannende strijd afspeelde, finishte Decaesstecker als achtste in een ontgoochelende 2’17″99. De overwinning ging naar de 26-jarige Denys Dubrov uit Oekraïne in een nieuw Europees record van 2’11″94. De tweede plaats was voor de Canadese wereldrecordhouder Benoit Huot in 2’12″50 en Dmytro Vanzenko uit Oekraïne werd derde in 2’14″00.

Het WK zwemmen zit er nog niet op voor Sven Decaesstecker. Donderdag neemt hij namelijk ook nog deel aan de 100 meter rugslag.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier