Sven Decaesstecker kwalificeert zich voor finale 200m wisselslag

Decaesstecker zwom een sterke 200m wisselslag en kwalificeerde zich met de achtste tijd voor de finale. © BELGA
Redactie KW

Zwemmer Sven Decaesstecker (200m wisselslag) heeft zich zondag geplaatst voor hun finales op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook Michelle Franssen zwom zichzelf naar de finale, op de 200m vrij.

Op de 200m vrije slag bij de vrouwen (verstandelijke handicap) eindigde Franssen (2:20.52) als derde in haar reeks, de zesde tijd van de elf deelneemsters. De finale vindt zondag om 23u37 Belgische tijd plaats. Op de 200m vrije slag bij de mannen (motorische handicap) finishte Decaesstecker als vierde in zijn reeks, achtste in totaal op elf deelnemers. Dat volstond voor de finale, die zondagavond om 23u59 Belgische tijd wordt gezwommen.

Na afloop van de halve finale was Decaesstecker een zeer tevreden man. “Ik ben blij dat ik in de finale zit. Het was een dubbeltje op zijn kant. Met deze tegenstanders is dit een succes. Ik zwom nooit sneller in een ochtendsessie”, zei Decaesstecker, die zijn rechteronderbeen mist. Opvallend, de drie scherpste chrono’s werden gerealiseerd door Oekraïners. “Ze behoorden alle drie ooit tot het nationaal team van Oekraïne bij de valide zwemmers. Het is niet meteen duidelijk wat hun handicap is. Maksym Krypak heeft bijvoorbeeld de 50m vrij al in 23.3 gezwommen, terwijl Pieter Timmers dat in 22.3 doet.”

Tijdens de openingsceremonie droeg Decaesstecker de Belgische vlag. “Dat was super. Ik vind het moeilijk om toe te geven dat ik daardoor emotioneel werd, maar het was wel zo.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier