Sven Decaesstecker draagt Belgische vlag bij openingsceremonie Paralympics

22/08/16 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

Zwemmer Sven Decaesstecker uit Kortemark zal op 7 september de Belgische vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in het Maracana-stadion in Rio de Janeiro.

Sven Decaesstecker draagt Belgische vlag bij openingsceremonie Paralympics

© BELGAIMAGE

Na Athene, Peking en Londen is Decaesstecker in Rio toe aan zijn vierde Paralympische Spelen. Hij behaalde driemaal een plaats in de top vijf (5e op 100 meter schoolslag in 2004, 4e op 200 meter wisselslag in 2008 en 5e op 200 meter wisselslag in 2012). In 2011 kroonde de atleet met een onderbeenamputatie zich tot Europees kampioen op de 200 meter wisselslag. Op zijn palmares staan ook twee bronzen WK-medailles en een zilveren plus twee bronzen medailles op Europese kampioenschappen.

Straks ook in Internationaal Paralympisch Comité?

Decaesstecker werd begin 2012 uitgeroepen tot laureaat van de Nationale Trofee Victor Boin 2011, de award die elk jaar een paralympisch atleet beloont voor zijn/haar prestaties. Hij werd in 2010 ook als eerste atleet verkozen tot Paralympiër van het Jaar. "Door zijn zeer actieve betrokkenheid in de paralympische beweging is Sven ook kandidaat om lid te worden van de atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité", zo besluit het BPC.

België trekt met 24 paralympiërs naar Rio. Het BPC acht de Belgische delegatie in staat om met acht medailles huiswaarts te keren. ier jaar geleden was discuswerper Gino De Keersmaeker de Belgische vlaggendrager op de Paralympische Spelen in Londen.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!