Surfers Lakeside Paradise halen verschroeiend uit op het BK Cable Wakeboard

Redactie KW

Op de kabelbaan ‘Terhills’ in Dilsen-stokkem veroverden de surfers uit Knokke-Heist 15 van de 30 medailles.


Het Lakeside Paradise ‘Tomorrow team’ behaalde op het BK 15 medailles, waaronder 3 Belgische kampioenstitels. “Voor het derde werkingsjaar een schitterend resultaat. Dat bewijst dat een goede begeleiding, internationale trainingsmomenten en investeren in de lokale jeugd wel degelijk zijn nut heeft”, weet voorzitter Frank Vanleenhove.

In de koningscategorie ‘Open Men’ zette Axel Tack met een eerste plaats de kroon op het werk. Hij was duidelijk de betere met een combinatie van airtricks en goed afgewerkte tricks op de modules. Bij de wakeskaters werden de eerste twee plaatsen ingenomen door Knokke-Heistenaars Tom Soupart en Sander Goethals.

In het BK Kickercontest pakten Glenn Vandenberghe en Axel Tack het goud en het brons. Bij de vrouwen kregen Magali Desmidt en Sara Verhelst zowel in de Open Women als in de Kickercontest zilver en brons.

Louis Eggerick, Simon en Axelle De Poorter kroonden zich tot Belgisch vice-kampioen. Arne Albrecht, Victor Boonefaes (juniores) en Jeremy Venet (masters) pakten brons.

(DM)