Supporters zien Hannes Obreno vierde worden in Rio

Een vol Rio Café in Dudzele, zaterdagnamiddag, voor de A-finale in de skiff. © ACR
Redactie KW

In de Brugse deelgemeente Dudzele, de woonplaats van Hannes Obreno en waar de club van de roeier gevestigd is, hingen zaterdag heel wat Belgische vlaggen in de straten. De bewoners steunden duidelijk hun Olympiër. Na afloop van de medaillerace toonden Obreno’s ouders en club zich meer dan tevreden met de prestaties van hun roeier.

In de Brugse Trimm- en Roeiclub (BTR), waar Hannes en ook zijn vader Bart Obreno en moeder Brigitte De Smidt actief zijn, werd naar aanleiding van de roeifinales een heus Rio Café ingericht. De ouders, broer Bram en de grootvader van Hannes volgden net als een honderdtal fans de prestatie van Hannes. Naast hun clublokaal werd zelfs 200 vierkante meter zand aangebracht. In het boothuis stond een groot videoscherm. Net voor de start nam de spanning bij de aanwezigen toe. Het was even wachten op de beelden, maar de A-finale in skiff kwam net op tijd op het scherm.

Hannes eindigde als jongste en lichtste skiffeur vierde in de A-finale. Bart Obreno stond op de eerste rij om alles van zeer nabij te volgen. “Gisteren, tijdens de halve finales, was ik meer zenuwachtig”, zegt Hannes zijn vader. “Hij roeide de finale. Dat was goed en dat hij nog eens vierde eindigde is super. Dit is meer dan een goede prestatie. Boven de verwachtingen, maar het hoogst haalbare. De podiumplaatsen waren vooraf gekend, zij het niet in welke volgorde. Daar zijn er geen verrassingen.”

Focus op Tokio 2020

Bart Obreno blijft net als zijn zoon zeer nuchter over de toekomst. “We zullen verder onze job uitoefenen zoals we tot op heden bezig waren. Er zal niet veel veranderen. We blijven met de voeten op de grond en proberen zo stap voor stap te groeien. Op naar 2020! Tokio blijft zijn doelstelling. Hannes zegt : Rio was om te leren, Tokio is voor de medailles. Momenteel verloopt alles volgens plan.”

Hannes Obreno wordt op vrijdag 19 augustus terug in Brugge verwacht. “Voorlopig hebben we nog geen plannen wat we zullen doen. Maar we zullen thuis en uiteraard in de club iets voorzien”, aldus Bart Obreno. (ACR)