Succesvol Vlaams Kampioenschap Slopestyle in Komen-Waasten

© ZB
Redactie KW

De tweede manche van het Vlaams Kampioenschap Slopestyle in Ice Mountain te Komen-Waasten kan aanzien worden als een groot succes. Een zestigtal deelnemers verdeeld over drie grote categorieën kon zich tegenover elkaar meten in een grootse competitie van snowboarden en skiën.

Al vanaf 12u stonden de deelnemers aan te schuiven om hun nummer af te halen. Voor organisator Simon Vandepitte van Sneeuwport Vlaanderen was dit allicht het sein om alles in een versneld tempo te doen verlopen. Even nog meegeven dat slopestyle in februari volgend jaar op de agenda staat van de Olympische Winterspelen.

En dat er ook in Vlaanderen talent aanwezig is was zeker op deze namiddag te zien bij zowel de dames, heren, jeugd als juniores waarin ze ingedeeld waren. Onder het toeziend oog van de jury moesten zij verplicht figuren uitvoeren om punten te scoren. Hoewel de allerkleinsten er niet echt gerust in waren mochten zij best een steuntje van de ouders gebruiken. Op beatharde muziek konden de figuren dan uitgevoerd worden en moest er een drieledig parkoers voltooid worden van kicker-rail-kicker waarop steeds gegleden moest worden.

Alles begon eigenlijk met de opwarmingsfase waarna overgegaan werd tot de jamsessie. Alle reeksen werden na elkaar afgehandeld en beoordeeld door een deskundige jury. Uiteindelijk werd de finale een heus huzarenstukje van de deelnemers en werd iedereen moe maar tevreden huiswaarts gestuurd met een aandenken en een aangepaste goodiebag. Ook de toeschouwers genoten duidelijk van het geboden spektakel en menigeen was vol lof voor de organisatoren die op alles voorbereid waren om de deelnemers een super sneeuwdag te bezorgen.

(ZB/foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier