Succesverhaal voor Zwaantjes Roller Club

Een fiere Sandrine Tas met haar ouders.
Redactie KW

De skeelerclub was de grote slokop op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap skeeleren. De club had zes algemene kampioenen, op twaalf categorieën. Bart Swings en Sandrine Tas waren de grote winnaars van de dag.

Tijdens de eerste dag van de Belgisch Kampioenschap skeeleren stonden de wedstrijden op piste op het programma. Naar jaarlijkse traditie gingen die door op de Mundial-piste in Zandvoorde. Alle categorieën kwamen aan bod. Voor de organisatoren van Zwaantjes Roller Club werd het een succesvolle dag, die voor de middag verstoord werd door de regen. Vanaf 13u. kon er gereden worden onder een blakende zon. Zwaantjes Roller Club was de grote slokop met zes algemene kampioenen, op twaalf categorieën.

Bart Swings, de absolute skeelervedette in België, won bij de seniores, de kwart en de halve fond. Op 300m tijdrijden werd hij derde, zodat hij algemeen pistekampioen werd, voor Bruggeling Matthias Vosté en Zandvoordenaar Tim Sibiet.

Bij de dames stond geen maat op ZRC-vedette Sandrine Tas. Ze had geen tegenstand op de kwart en de halve fond, én werd derde op dc 300m tijdrijden. Anke Vos (RRZ) pakte zilver, voor Alexandra Danneel en Stien Vanhoutte (beiden ZRC). Sandrine Tas mikt dit jaar vooral op het EK in Oostenrijk (juli), én het WK in Taiwan (november).

Zwaantjes pakte ook goud met Indra Medard (juniores heren), Jasmina Vosté (juniores dames), Fran Vanhoutte (scholieren meisjes), Jelle Delye (pupillen jongens), Jocelyne Seys (miniemen meisjes).

Op zondag 17 mei wordt het BK verder gezet met de wegwedstrijden in Heverlee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier