Studenten Howest begeleiden lopers voor Dwars door Brugge

Redactie KW

Dit gebeurt aan de hand van een project waarbij in kleine groepjes en met persoonlijke begeleiding wordt getraind in functie van de stadsloop op zondag 10 mei.

De Sportdienst Brugge en het Beweegcentrum van de Hogeschool Howest zetten je alvast op de goede weg. Onder de noemer ‘Op naar Dwars door Brugge’ bieden ze de deelnemers aan het project een persoonlijke coach aan. Twee studenten laatstejaars van de opleiding Sport en Bewegen, onder leiding van een docent, zorgen voor de nodige begeleiding.

Na een fietsproef, waarin het beginniveau en de conditie van de loper wordt bepaald, word je tien weken lang persoonlijk begeleid. In kleine trainingsgroepjes werk je dan naar 10 mei toe.

Studenten Howest begeleiden lopers voor Dwars door Brugge

Op de foto: docent Ruben Cherlet met de twee studenten Joris Descamps en Robbe Mellaerts in bijzijn van sportschepen Annick Lambrecht, Rudy Vannieuwenhuyse (organisator Dwars door Brugge) en Niek Vanderispaillie (Sportdienst Brugge).

Afhankelijk van je startconditie, wordt er getraind in functie van de 5- of de 14,7 kilometerloop. De kostprijs bedraagt 30 euro. Daarvoor krijg je een startgesprek met fietstest, van 9 tot 20 februari, gevolgd door tien weken persoonlijke begeleiding van minimum twee trainingen per week in kleine groepjes. Alsook een verzekering en een deelnameticket voor Dwars door Brugge.

Wie zich wenst in te schrijven moet vlug zijn. Slechts dertig personen kunnen intekenen.

(ACR)

>> Inschrijven: https://www.brugge.be/opnaardwarsdoorbrugge.be