Strandloop Zeebrugge neemt extra maatregelen tegen hitte

© YSH0_YFO0
Redactie KW

Op het parcours wordt een extra bevoorradingspost ingevoerd, de deelnemers krijgen onderweg sponsen aangereikt om uit te knijpen over het hoofd en ook aan de aankomst wordt extra drinkwater voorzien.

De Strandloop Zeebrugge opent komende vrijdag 3 juli het Delhaize Loopcriterium van de Kust. Verspreid over een kids run, een 5 km- en een 10 km-loop worden driehonderd deelnemers verwacht

“Om die te wapenen tegen de voorspelde hoge temperaturen nemen we extra maatregelen”, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. “Op het parcours van vijf kilometer, dat naargelang de gekozen afstand één of twee keer wordt afgelegd, voeren we aan het eerste keerpunt een extra bevoorradingspost in. Wie aan de vijf kilometer deelneemt, krijgt daardoor onderweg drie keer water aangereikt, een vierde keer aan de aankomst. Voor de tien kilometer is dat zes keer onderweg en aan de aankomst. In onze dubbele bevoorradingspost op de Saint-George’s Day-wandeling zullen de deelnemers ook natte sponsen kunnen uitknijpen over het hoofd, zodat ze hun lichaam koel kunnen houden. Samen met de lichte zeebries, die in Zeebrugge steeds aanwezig is, en het late startuur moet dit volstaan om de deelnemers, zelfs tijdens een hittegolf op een verantwoorde manier te laten sporten.”

>> De Strandloop Zeebrugge start vrijdag om 20.00 uur op de Zeedijk. Het is een organisatie van de Stad Brugge, Olympic Brugge, Jogging Club Brugge en de Sportraad Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier