Stoffel Vandoorne wordt zeventiende in laatste oefenritten

© BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne heeft zaterdag de zeventiende tijd laten optekenen in de derde en laatste vrije oefenritten voor de Grote Prijs van Rusland, de vierde manche in het WK Formule 1. De West-Vlaming legde op het circuit van Sotsji vijftien ronden af in zijn McLaren-Honda. Daarbij noteerde hij een toptijd van 1:37.182.

Vrijdag was Vandoorne in de eerste twee oefensessies respectievelijk zeventiende (1:39.541) en zestiende (1:37.125) geworden.

Fernando Alonso, de Spaanse teamgenoot van Vandoorne, zette zaterdag met 1:36.869 de veertiende chrono neer.

De Duitse WK-leider Sebastian Vettel toonde zich in zijn Ferrari met 1:34.001 de snelste in de laatste oefensessie voor zijn Finse teamgenoot Kimi Raikkonen (op 0.337) en de Mercedesbolides van de Fin Valtteri Bottas (op 0.363) en de Brit Lewis Hamilton (op 0.541).

Vrijdag hadden de Ferrari’s ook de eerste twee oefenritten gedomineerd.

Zaterdagnamiddag (14u) worden de kwalificaties afgewerkt. Stoffel Vandoorne liet vrijdag na de eerste oefensessie enkele motoronderdelen veranderen en kreeg daarvoor een gridstraf van vijftien plaatsen opgelegd. Hij start dus quasi zeker vanuit de twintigste en laatste positie tijdens de Grote Prijs, die zondagnamiddag (14u) wordt gereden. (Belga)