Stoffel Vandoorne wordt tiende in tweede vrije oefensessie

Stoffel Vandoorne zette de tiende tijd neer. © MCLAREN F1 TEAM
Redactie KW

Stoffel Vandoorne heeft vrijdag met zijn McLaren-Renault de tiende tijd neergezet tijdens de tweede vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Australië, de eerste manche in het WK Formule 1.

Op het Albert Park Street-circuit in Melbourne legde de West-Vlaming 34 rondes af. Hij noteerde daarbij een toptijd van 1:25.285. Fernando Alonso, Vandoornes ploegmaat, lukte met 1:25.200 de achtste chrono.

In de eerste vrije oefensessie eerder op de dag liet Vandoorne met 1:26.482 ook de tiende tijd noteren. Door problemen met de uitlaat kwam hij daarin maar tot 15 rondes.

De regerende wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) toonde zich ook in de tweede sessie de snelste met een rondje van 1:23.931. Max Verstappen (Red Bull) werd op amper 0.127 tweede in 1:24.058. Hij hield zo Mercedes-rijder Valtteri Bottas (1:24.159) af. Kimi Räikkönen (1:24.214) en Sebastian Vettel (1:24.451) vervolledigden voor Ferrari de top vijf.

Zaterdag volgen de derde vrije oefenritten en de kwalificaties. Zondag vindt de Grote Prijs plaats.

(Belga)

Stoffel Vandoorne blikt terug op “heel productieve dag”

Stoffel Vandoorne blikt tevreden terug op de eerste twee vrije oefensessies voor de Grote Prijs van Australië, de eerste manche van het nieuwe Formule 1-seizoen. Vandoorne en zijn ploegmaat Fernando Alonso konden in de eerste sessie slechts respectievelijk vijftien en zestien rondes afleggen. De crew van McLaren ontdekte al snel een klein probleem met de uitlaat van de Spanjaard. Het team besliste om de bolide van zowel Alonso als Vandoorne te inspecteren en vond een oplossing, maar beide piloten konden daardoor minder rondes rijden dan de meeste van hun concurrenten. In een broeiende hitte slaagden Alonso en Vandoorne er in de tweede sessie wel in om hun volledige programma afwerken, 28 rondes voor de Spanjaard en 34 voor onze landgenoot.

“Het was best wel een goede dag”, verklaart Vandoorne op de website van McLaren. “We verloren wat tijd in de eerste 45 minuten van de eerste vrije oefensessie, maar daarna hadden we nog een goede run. We leerden heel wat over de wagen, wat het belangrijkste is na de wintertests. Er waren geen grote problemen, en we waren die snel de baas. We hadden een zeer productieve dag. Ik denk dat we redelijk in vorm zijn en het gevoel in de wagen is positief. Alles verloopt naar wens. We moeten alleen doorgaan om nog betere resultaten op de tabellen te zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier