Stoffel Vandoorne weer negentiende in tweede vrije oefensessie in Azerbeidzjan

© BELGA
Redactie KW

De Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) heeft vrijdag de beste tijd neergezet tijdens de tweede vrije oefensessie van de Grote Prijs van Azerbeidzjan, de vierde manche van het WK Formule 1.

Ricciardo, de winnaar van de Grote Prijs van China twee weken geleden, zette zijn beste ronde neer in 1:42.795. Hij was daarmee sneller dan de Fin van Ferrari Kimi Räikkönen (1:42.864) en zijn Nederlandse ploegmakker Max Verstappen (1:42.911).

Net zoals in de eerste oefensessie eerder vandaag, eindigde Stoffel Vandoorne in zijn McLaren-Renault op de negentiende en voorlaatste stek (1:45.288).

Ondanks zijn twee negentiende en voorlaatste plaatsen in de vrije oefensessies op de GP van Azerbeidzjan Formule 1, toonde Stoffel Vandoorne zich vrijdag tevreden. De Belg van McLaren-Renault wilde vooral nieuwe onderdelen testen. “Het was een positieve dag: we hebben nieuwe onderdelen aan de auto getest en het hoofddoel was om die te begrijpen en te verkennen“, aldus Vandoorne na de eerste dag in Bakoe. “Er is nog veel te leren en te verbeteren, maar ik denk dat de vooruitgang die we vandaag boekten toont dat het de goede kant op gaat.”

Niet representatief

Zijn negentiende plaatsen waren volgens de West-Vlaming niet representatief. “Het gaat beter dan de chrono’s laten zien. We hebben met de ultrazachte banden niet één goeie ronde gedraaid. Ik botste op verkeer en raakte een muurtje. Ik hoop dat morgen alle puzzelstukjes in elkaar vallen en we een goed resultaat neerzetten.”

Zaterdag om 14 uur lokale tijd (12 uur in België) volgt een derde oefensessie. Drie uur later staan de kwalificaties van de vierde GP van het F1-seizoen op het menu, zondag de Grote Prijs zelf.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier