Stoffel Vandoorne start met vertrouwen op de Hungaroring

© REUTERS
Redactie KW

Komend weekend staat in de Formule 1 de Grote Prijs van Hongarije op de Hungaroring op het programma. Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda), die vorige week in Groot-Brittannië met een elfde plaats net buiten de punten eindigde, kijkt de elfde van twintig WK-manches met vertrouwen tegemoet.

“Ik hou van de Hungaroring”, stak Vandoorne van wal. “Het is misschien niet het snelste parcours, maar het is zeer technisch en vraagt de hoogste concentratie. Om een snelle ronde te klokken, moet je in de perfecte lijn rijden. Ik heb goede herinneringen aan de Hungaroring – Vandoorne won er een GP in de GP2 – en mijn prestaties gaan in stijgende lijn. We hebben hard gewerkt, samen met de ingenieurs, en ik blijf vertrouwen hebben in de wagen. Ik moet geduldig blijven werken. Hopelijk pluk ik daar binnenkort de vruchten van.”

Vandoornes ploegmakker, Fernando Alonso, kreeg een straf van dertig plaatsen tijdens de GP van Groot-Brittannië na het wisselen van diverse onderdelen in zijn wagen. Hij wil zichzelf in Hongarije opnieuw op de kaart zetten. “Op het circuit van Silverstone hebben we een zware beslissing moeten nemen, waardoor ik op de startgrid achteraan kwam te staan“, aldus Alonso. “Hopelijk betaalt die beslissing zich nu uit en kan ik in een goede positie strijden om de punten.”